Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Pal Dardai tar över Ungern

Från 2014
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
Pal Dardai tar över Ungerns landslag
Bildtext Hertha Berlins klubbikon Pal Dardai tar över som tränare för Ungern.
Bild: EPA/RAINER JENSEN

Attila Pinters karriär som landslagstränare för Ungern blev inte långvarig. Efter åtta månader vid rodret och en spelad kvalmatch till EM 2016 blev det slut på sagan.

I den första tävlingsmatchen för Pinter blev det förlust mot Nordirland med 2-1. Före matchen hade Ungern endast spelat träningsmatcher under tränaren.

Fotbollsförbundet hade i alla fall fått nog av vad de sett och gav Pinter sparken tidigare under torsdagen. En annan ungrare Pal Dardai efterträder Pinter på posten. Dardai nådde toppen av sin spelarkarriär i Hertha Berlin där han bland annat vann två tyska ligapokaler (DFB-Ligapokal).

Med sina 297 matcher och 17 mål är han den spelare som spelat flest matcher för klubben. Han spelade hela 14 år för Hertha Berlin innan han som 35-åring slutade karriären år 2011. I det ungerska landslaget har han spelat 61 matcher och gjort fem mål.

Ungern ramlade på torsdagen också i FIFA-rankingen med hela 20 placeringar och är nu på 54:e plats. Finland möter Ungern i EM-kvalet den 14 november i Budapest och ligger på plats nummer 65 i rankingen.