Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Vem bestämmer i hemmaringen, Robert Helenius?

Från 2014
Uppdaterad 22.09.2014 10:07.
4 min

Robban Nilsson utmanade boxaren Robert Helenius i en staredown, d.v.s. en psykningstävling. Men vem utmanar vem hemma hos Helenius?

Efter Nio fick besök av en hes Robert Helenius som fått ett slag på stämbanden. Rösten gör honom om inte en ännu mera skrämmande motståndare i ringen. Men är det sexigt, sambon Sandra Helsing?

Robert helenius och sandra helsing
Bildtext Robert Helenius och Sandra Helsing.

– Ja, absolut! Jag var rädd att skadan skulle ge en pipig röst. Men i praktiken är det ett handikapp i hushållet. Robert måste vissla eller vifta på händerna för att man ska lägga märke till honom, berättar hon.

– Å andra sidan behöver jag inte gräla när jag kan skylla på att rösten inte håller, kontrar Helenius.

Vid sidan av rösten är det inte alltid solklart vem som bestämmer i hushållet. När Helenius är på resa måste sambon trappa upp sin auktoritet och visa var skåpet ska stå. Samtidigt har Helenius lärt sig att lägga undan vilddjuret från boxningsringen då han är hemma. Det hela kan resultera i en tuff Helsing mot en mjuk Helenius. Ronden går med andra ord inte alltid hem till honom.

Hela familjens boxningskarriär

Helenius är i bra skick för tillfället och satsar hårt på boxningskarriären – ett tåg som hela familjen har hoppat på. Sambon Helsing var färdigutbildad Polis då hon flyttade från Åland till Borgå. Hon hann knappt börja jobba då hon träffade Helenius, blev gravid och hela familjen flyttade till Berlin.

– Så länge han har chansen att satsa på sin karriär följer jag gladeligen efter. Det finns inte tid för något annat just nu, speciellt då barnen är inblandade. Skulle Helenius märka att familjen lider p.g.a. karriären så skulle vi inte hålla på så här, avslutar Helsing.

Läs mera om Efter Nio 22.9.

Mera om hur man kombinerar boxning med familjeliv i Efter Nio, måndag 22 september kl. 21.00 i Yle Fem.

Mer om ämnet på Yle Arenan