Hoppa till huvudinnehåll

Samhälle

Vill du ha stryk Fredrik Skavlan?

Från 2014
Uppdaterad 03.05.2016 14:50.

Fredagsmyset är säkert räddat för många då Skavlan är tillbaka med sin talkshow. Inför höstens säsongstart har produktionsteamet uppenbarligen funderat på hur man skall dra nytta av de sociala medierna för att ge fredagsunderhållningen ytterligare en skjuts framåt.

Det stod klart när Alexander ”The Mauler” Gustafsson var gäst i höstens första Skavlan. Gustafsson är en av fixstjärnorna inom fullkontaktsporten MMA (Mixed martial arts) I korthet innebär MMA att fightern får slå, sparka eller knäa sin motståndare. Det enda som inte är tillåtet är i stort sett att sparka i skrevet eller peta ut ögonen på sin motståndare. Inget för veklingar alltså.

Fredrik Skavlan lät sig inte skrämmas av den i mångas ögon rätt brutala kampsporten. På Twitter svarade han rätt stöddigt till ”The Mauler” att han minsann vet en hel del om MMA. Svaret lät inte vänta på sig.

Vad är väl bättre än en liten fight mellan Skavlan och den ultimata fightern strax innan säsongstart?

Utmaningen var antagen. Vad är väl bättre än en liten fight mellan Skavlan och den ultimata fightern strax innan säsongstart? Produktionsbolaget hurrade.

Handen på hjärtat. Du som följt Skavlan på TV. Medge att du är lite nyfiken på att se hur en något bräcklig Fredrik hanterar en situation där han står öga mot öga mot en av världens bästa fighters. Jag gissar att rätt många klickar sig vidare trots att utgången är solklar.

Det är strongt av Skavlan att bjuda på sig själv på det här sättet. Och produktionsbolaget gör smart i att värma upp på Twitter inför själva TV-showen. The Mauler har nämligen drygt 95.000 följare på Twitter. Snyggt följer man dessutom upp efter sändningen på svt.se eller nrk.no.

Och de båda antagonisterna i ringen ger varandra ännu en vänskaplig klapp på axel efter avslutad fight och intervju:

Snyggt jobbat i ringen, i studion och på Twitter.

Twitterbloggen