Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Mysteriesläpet vid Tolkisvägen flyttas

Från 2014
Uppdaterad 23.09.2014 20:07.
Felparkerat långtradarsläp i Tolkis i Borgå
Bildtext Långtradarsläpet har i flera veckor stått parkerat på busshållplatsen vid korsningen av Tolkisvägen och Drägsbyvägen

Mysteriet med det övergivna långtradarsläpet vid korsningen av Tolkisvägen och Drägsbyvägen i Borgå är löst.

I flera veckor har långtradarsläpet på bilden stått parkerat på en busshållplats vid Tolkisvägen. Släpet har gjort det svårt för bussar och busspassagerare och försvårat sikten i korsningen.

Yle Östnyland har kontaktat polisen och frågat om släpet utgör en fara för trafiken. Kommissarie Riku Korpela kommenterar inte fallet offentligt eftersom han inte anser att det har en allmän betydelse för ordning och säkerhet.

På ett allmänt plan hänvisar kommissarie Korpela till vägtrafiklagen som stadgar att ett fordon inte får stanna eller parkera på en sådan plats eller så, att det utgör fara eller onödigt hinder för trafiken. Det är tillåtet att parkera på en busshållplats förutsatt att lagens villkor uppfylls.

En polispatrull har granskat långtradarsläpet och uppmanat den som har lämnat släpet vid busshållplatsen att avlägsna det därifrån. Chauffören har lovat polisen att göra det. Enligt släpets innehavare, ett uthyrningsföretag, har släpet funnits på busshållplatsen i veckor på grund av att chauffören har varit på ett längre långtradaruppdrag i Europa.

Kommissarie Riku Korpela uppmanar den som ser fordon som är parkerade så, att de innebär en fara för trafiken, att genast ringa nödcentralen 112.