Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Mysteriesläpet står kvar

Från 2014
Uppdaterad 24.09.2014 10:35.
felparkerat långtradarsläp
Bildtext Ytterligare ett långtradarsläp har uppenbarat sig i korsningen.

Mysteriet med det övergivna långtradarsläpet vid korsningen av Tolkisvägen och Drägsbyvägen i Borgå är visserligen löst men släpet står kvar trots löften om att det ska flyttas.

I flera veckor har långtradarsläpet på bilden stått parkerat på en busshållplats vid Tolkisvägen. Släpet har gjort det svårt för bussar och busspassagerare och försvårat sikten i korsningen.

Ännu ett släp

Långtradarsläpet står på busshållplatsen i korsningen av Tolkisvägen och Drägsbyvägen. Nu har det också dessutom uppenbarat sig ytterligare ett långtradarsläp. Det står parkerat på busshållplatsen i början av Svartsåvägen i samma korsning.

Yle Östnyland har kontaktat polisen och frågat om släpet utgör en fara för trafiken. Kommissarie Riku Korpela kommenterar inte fallet offentligt eftersom han inte anser att det har en allmän betydelse för ordning och säkerhet.

Parkering tillåten

På ett allmänt plan hänvisar kommissarie Korpela till vägtrafiklagen som stadgar att ett fordon inte får stanna eller parkera på en sådan plats eller så, att det utgör fara eller onödigt hinder för trafiken. Det är tillåtet att parkera på en busshållplats förutsatt att lagens villkor uppfylls.

En polispatrull har granskat långtradarsläpet och uppmanat den som har lämnat släpet vid busshållplatsen att avlägsna det därifrån. Chauffören har lovat polisen att göra det, men släpet står fortfarande parkerat på busshållplatsen.

Mysteriesläpet vid Tolkisvägen flyttas