Räkcocktail
Bild: Yle/Parad Media
Räkcocktailen är en klassisk förrätt från 1960- och 70-talet. Servera cocktailen ur en vacker glasskål eller i ett stort cocktailglas.
Räkcocktail
Mängd: 4 personer
Tillagningstid: 60 min, varav förberedelser 60 min
Ingredienser
- 500 gram (g) räkor - kokta, med skal
- 4 matsked (msk) majonnäs
- 1 matsked (msk) chiliketchup
- 0.25 st isbergssalladshuvud
- 2 kvist dill
- 1 st citron
Instruktioner
Tina räkorna i en timme och skala dem. Strimla salladen tunt med kniv.
Blanda majonnäsen med chilisås.
Lägg lite strimlad sallad i botten på ett glas. Rada på en vacker hög med räkor och en matsked chilimajonnäs.
Garnera med dill och en citronskiva.
Servera.
Kock: Maria Planting