Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Räkcocktail

Från 2014
Uppdaterad 29.09.2014 10:05.
Maria Plantings räkcocktail
Bildtext Maria Plantings räkcocktail
Bild: Yle/Parad Media

Räkcocktailen är en klassisk förrätt från 1960- och 70-talet. Servera cocktailen ur en vacker glasskål eller i ett stort cocktailglas.

Räkcocktail

Mängd: 4 personer

Tillagningstid: 60 min, varav förberedelser 60 min

Ingredienser

  • 500 gram (g) räkor - kokta, med skal
  • 4 matsked (msk) majonnäs
  • 1 matsked (msk) chiliketchup
  • 0.25 st isbergssalladshuvud
  • 2 kvist dill
  • 1 st citron

Instruktioner

Tina räkorna i en timme och skala dem. Strimla salladen tunt med kniv.

Blanda majonnäsen med chilisås.

Lägg lite strimlad sallad i botten på ett glas. Rada på en vacker hög med räkor och en matsked chilimajonnäs.

Garnera med dill och en citronskiva.

Servera.

Kock: Maria Planting

Mer om ämnet på Yle Arenan