Bröd av glass
Att baka bröd av glass är ett roligt partytrick eller ett sätt att hastigt baka rostbröd när skafferiet är tomt.
Bröd av glass
Mängd: 4 personer
Tillagningstid: 12 min, varav förberedelser 10 min
Ingredienser
- 2.5 deciliter (dl) glass
- 1.5 deciliter (dl) vetemjöl
- 0.5 tesked (tsk) bakpulver
- 0.5 nypa salt
Instruktioner

Smält glassen i mikrovågsugnen i 30 sekunder så att den blir flytande, men inte het.
Blanda i mjölet litet i taget, vispa ordentligt så att det inte uppstår klumpar. Sikta mjölet om det är grovt.
Blanda i bakpulvret och saltet. Var försiktig med saltet, det tar lätt över smaken i synnerhet när brödet har svalnat. Lämna bort saltet helt och hållet vid behov.
Häll smeten / degen i en mikrovågsvänlig form och värm den i mikrovågsugnen i två minuter på full effekt.
Du kan också grädda degen i ugnen på 180 grader i ca 35-50 minuter.
Ta ut brödet ur mikrovågsugnen och låt det svalna i tio minuter. Ta ut det ur formen, skär lämpliga skivor och rosta i brödrost.
Mycket nöje.