Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Eftertraktad Kunnari trivs bra i Finland

Från 2014
Uppdaterad 04.05.2016 09:27.
Finlands blockar tunisiens smash.
Bildtext Olli Kunnari (till vänster) gjorde ett ypperligt VM.
Bild: Andrzej Grygiel / EPA / All Over Press

Den finländska volleybollsspelaren Olli Kunnari som nyligen glänste i VM väljer trots bud från större klubbar att spela i den inhemska ligan. På klubbnivå representerar Kunnari VaLePa.

I VaLePa blev Kunnari finländsk mästare i våras. Målet för den kommande säsongen är klart:

- Vi är minst så bra som förra säsongen. I år utgår vi åter från att kämpa om mästerskapet. Man måste ändå komma ihåg att säsongen är lång och att vad som helst kan hända, sade Kunnari.

Volleybollen fick ett lyft i Finland tack vare VM, där landslaget placerade sig på en nionde plats. Kunnari hoppas att intresset kunde bidra till större publiksiffror i ligan.

- Naturligtvis börjar det med att vi bjuder på högklassigt spel. Jag tror att vi kan göra det. Hoppas det syns i publiken att volleybollen intresserade finländarna under VM.

Trots att Kunnari, som representerat klubbar i Frankrike, Polen, Grekland och Turkiet, är eftertraktad utomlands väljer han att stanna hemma.

- Fortfarande står det i mitt kontrakt att jag kan åka i väg om jag så vill. Jag söker ändå inte aktivt efter en ny klubb. Jag blir informerad om det finns bud, men på tre år har jag inte fått något erbjudande som jag skulle nappa på. Jag ser det som ganska osannolikt att jag åker i väg utomlands. Efter VM hörde klubbar av sig men det var inget vidare.

Den inhemska ligan kör i gång på veckoslutet. LEKA Volley och LiigaSärkät utgör två nya lag i serien.

Landslaget steg flera placeringar på den nya världsrankinglistan och skrev samtidigt ett stycke historia.