Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Robin ångrar inte Frontside Ollie

Från 2014
Uppdaterad 29.09.2014 13:08.
Robin
Bildtext Robin.
Bild: Yle / Camilla Fagerholm

Robin släppte en ny skiva, 16, på fredag (26.9) och är den yngsta artisten som sålt över 100 000 album i Finland. Robin berättar att arbetet med den nya plattan varit tyngre än med de tidigare albumen. Han avslöjar också något om sig själv som fansen inte vet.

Idag (26.9) ges Robin Packalens fjärde studioalbum ut. Albumet bär titeln 16 som också är artistens ålder. Det betyder att Robin hunnit med mycket trots sin unga ålder.

Tjejernas idol stegar in hos Radio X3M på morgonkvisten och det är dagens första intervju. Den unga artisten äter sin frukost, dricker kaffe och verkar pigg och avslappnad.

Intervjun går på finska trots Robins väldigt svenska efternamn. Det är många som tror att han är svenskspråkig men han kan inte så mycket svenska. Nästa vecka har han svenskaprov och han är orolig över hur han ska klara sig i provet.

- Jag har inte hunnit läsa till provet och kommer nog inte att ha tid att göra det heller på grund av min skivrelease och allt annat som har med nya albumet att göra. Får se hur det går.

Albumets namn, 16, kan han ändå säga på svenska.

16

Arbetet med det nya albumet har varit väldigt annorlunda än arbetet med de tidigare plattorna. Nu har Robin nämligen själv fått vara med och göra låtarna.

- Lupaan tulla pelastaa är en låt som jag själv skrivit och Frendikortti har jag skrivit lyriken till. Det har varit roligt att vara med i processen. Visst skulle jag säkert ha fått vara med mera när vi jobbade med de tidigare skivorna men ärligt talat hade jag inte kunskapen då.

Robin berättar att det varit svårare att göra den nya skivan för problemen har kommit direkt till honom när det tidigare var någon annan som skötte om dem. Det var ett stort jobb att färdigställa skivan och han hoppas att det märks när man lyssnar på låtarna.

Det gamla materialet

Eftersom de tidigare skivorna innehåller mindre av Robin i och med att någon annan skrivit låtarna undrar vi givetvis hur han känner för det gamla materialet idag.

- Vi lyssnade faktiskt på Koodi-albumet tillsammans med bandet för några dagar sedan och tänkte att det var en rolig stämning i låtarna. Jag skäms nog inte alls för de gamla låtarna. Det som är gjort är gjort och det går inte att ändra på.

Robin menar att man måste se framåt och han tycker att han utvecklats i och med varje skiva.

Framtiden

Robin berättar att han hört att han har fans i både Estland och Norge. Och visst drömmer han om att göra spelningar utomlands.

- Det skulle vara väldigt roligt men då borde jag ha engelskspråkiga låtar eller då borde det äldre materialet överättas.

Just nu tänker Robin ändå inte så väldigt långt in i framtiden utan mest på vad han ska göra som följande grej.

Se videoklippet där Robin berättar om något som fansen inte vet om honom.

Kolla också Robins konstiga färdmedel i instavideon nedan.