Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Bill och Hillary blev morföräldrar

Från 2014
Bill och Hillary clinton med dottern Chelsea och hennes man  Marc Mezvinsky
Bildtext Chelsea Clinton och hennes man Marc Mezvinsky tillsammans med Bill och Hillary Clinton den 24.9

USA:s förra president Bill Clinton och hans hustru, den tidigare utrikesministern Hillary, har fått ett barnbarn. Parets dotter Chelsea födde en dotter, Charlotte.

Chelsea Clinton meddelade om babynyheterna via Twitter tidigt på lördagsmorgonen. ”Fulla av kärlek, respekt och tacksamhet firar Marc och jag födseln av vår dotter Charlotte Clinton Mezvinsky”, skriver Chelsea. Både Bill och Hillary Clinton skickade vidare dotterns tweet.

Chelsea Clinton och hennes man Marc Mezvinsky gifte sig år 2010. I april berättade paret att de skulle bli föräldrar. Chelsea Clinton slutade sitt jobb på nyhetskanalen NBC News i augusti för att förbereda sig för mammarollen. Hon fortsätter ändå som vice ordförande i stiftelsen Clinton Foundation.

Chelsea har läst på Stanford- och Columbiauniversiteten och har en doktorsexamen från Oxford University, och många förväntar sig att hon kommer att följa i sina föräldrars fotspår och ge sig in i politiken.

Hillary Clinton anses vara en av förhandsfavoriterna bland demokraterna inför presidentvalet 2016. Clinton har ännu inte bekräftat om hon ställer upp. Det har förekommit spekulationer om att hennes roll som mormor kan inverka positivt på hennes chanser att nå Vita Huset. Clinton, som tidigare har varit utrikesminister och USA:s första dam, har sagt att positionen som mormor är den ”mest spännande titeln hittills".