Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nadal tillbaka efter tre månaders paus

Från 2014
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
rafael nadal wimbledon 2014
Bildtext Rafael Nadal har inte spelat efter sin förlust mot Nick Kyrgios i Wimbledon.
Bild: Facundo Arrizabalaga / EPA / All Over Press

Tennisgiganten Rafael Nadal är färdig för comeback efter en seg handledsskada. Nadal som inte spelat sedan Wimbledon möter förhållandevis tufft motstånd genast i sin första match.

Nadal åkte ut i den fjärde omgången i Wimbledon då Australiens superlöfte Nick Kyrgios slog den dåvarande världsettan med 3-1 i set. Efter det har man inte sett Nadal på ATP-touren på grund av en handledsskada.

Nu är Nadal klar för comeback då han deltar i China Open som inleds på måndagen. Den högra handen är i spelskick men smärtan har inte försvunnit helt och hållet.

- Jag känner mig bra. Skadan var seg och det har tagit länge för mig att komma tillbaka. Jag känner av handleden då jag börjar spela men smärtan försvinner då jag kommer igång, säger Nadal enligt ATP:s webbplats.

På grund av skadan har Nadal tappat stora mängder rankingpoäng men är trots allt fortfarande tvåa i världen. Novak Djokovic har ändå dragit upp en stor lucka och Roger Federer lurar inte långt bakom.

I fjol tvingades Nadal avbryta China Open-finalen och Djokovic kunde fira seger. I den första omgången av årets upplaga möter Nadal Frankrikes Richard Gasquet som ligger på 21:a plats i ATP-rankingen.

- Jag vet inte hur bra min form kommer att vara. Jag hoppas på att kunna träna och spela mycket så att jag kommer tillbaka in i rytmen.