Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Europa i stor ledning

Från 2014
Sergio Garcia firar.
Bildtext Sergio Garcia firar.
Bild: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Efter dag två i golfen Ryder Cup leder Europa med siffrorna 10-6. I bästbollen på lördagsförmiddagen var USA bra, men under eftermiddagens foursome drygade européerna ut sin ledning.

Den andra dagen på Ryder Cup fortsatte på dag etts inslagna väg. Förmiddagens bästboll tog USA hem med siffrorna 2,5-1,5 men då det var dags för foursome blev siffrorna tunga 3,5-0,5 i Europas favör.

Endast en match i foursome-spelet vanns inte av Europa och det var den mellan Martin Kaymer/Justin Rose och Jordan Spieth/Patrick Reed. I den delade lagen på poängen.

Svensken Henrik Stenson spelade endast bästboll på lördagen. Där spelade han tillsammans med Rose och de slog Bubba Watson/Matt Kuchar med 3/2.

USAs lagkapten Tom Watsons mannar behöver spela på den absoluta toppen av sin förmåga för att de ska kunna vända på steken. Något som ändå inte är omöjligt i och med att Europa vände just ett 10-6-underläge för två år sen i Chicago.

- Killarna var modiga idag. De producerade igen. En fantastisk laginsats, sade Europa-kaptenen Paul McGinley till Sky Sports efter dagens tävlingar.

Imorgon är det dags för singelspel.

Här är paren:

McDowell-Spieth
Stenson-Reed
McIlroy-Fowler
Rose-Mahan
Gallacher-Mickelson
Kaymer-Watson
Björn-Kuchar
Garcia-Furyk
Poulter-Simpson
Donaldson-Bradley
Westwood-Walker
Dubuisson-Johnson