Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Handbollsgiganten besöker Vanda

Från 2014
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
Spanien vann VM-guld på hemmaplan 2013.
Bildtext Världsmästarna besöker Vanda.
Bild: EPA/AlbertoEstevez/AllOverPress

Det är inte ofta som de regerande världsmästarna i handboll besöker Finland. Den 1 november är det ändå dags, och Yle sänder naturligtvis EM-kvalmatchen mellan Finland och Spanien.

Siktet för kvalet är inställt på EM i Polen 2016. Förutom Spanien spelar också Tyskland och Österrike i den finska kvalgruppen.

- För publikens del är det tre stora dragplåster som kommer på besök. Österrike har inte de tyngsta namnen, men landet har en boom på gång just nu och har tagit några tunga skalper på sistone. Spanien och Tyskland är däremot världslag, så läktarna kommer nog att vara fulla, sa landslagslotsen Micke Källman i samband med lottningen.

Källmans landslag träningsspelde mot Italien och vann den första matchen medan gästerna var bättre i den andra matchen. I den sista uppladdningsmatchen inför kvalet vann Finland över gästande Israel.I kvalöppningen mot Tyskland blev det stryk med tolv mål i Gummersbach då siffrorna skrevs 30 - 18.

På lördag väntar sen matchen mot Spanien, som mönstrar tio världsmästare från 2013. Drabbningen refereras på svenska av Johan Portin med Olle Stenius som expertkommentator och kan ses via TV2 och Arenan.

Landslaget kommer under mellandagarna i december att spela internationella träningsmatcher i Riga Council Cup och ställs då mot Lettland, Estland och Italien. EM-kvalet fortsätter våren 2015.

Ett dubbelmöte mot Österrike står på programmet i månadsskiftet april-maj och i juni blir det hemmamatch mot Tyskland och avslutningsvis bortamatch mot Spanien.

Handboll, EM-kval

Lördag 1 november, EM-kval, Finland-Spanien, kl. 16:55 - 18:40 TV2 /Arenan