Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

"Turister i Thailand borde bära ID-armband"

Från 2014
Uppdaterad 30.09.2014 11:36.
Utländska turister i thailands huvudstad bankok
Bildtext Turister i huvudstaden Bangkok

Turister på besök i Thailand ska få ID-armband. Det berättade landets turistminister idag. Avsikten med armbanden är att underlätta identifieringen av en turist som hamnar i trångomål, går vilse eller blir allt för full.

Turisternas säkerhet har varit ett stort samtalsämne i Thailand sedan två unga brittiska turister mördades där tidigare i september. Polisen har ännu inte kommit mördarna på spåren.

Thailands turistminister Kobkarn Wattanavrankul sade på tisdagen att hotellen ska börja dela ut ID-armband till turister för att öka deras säkerhet.

Armbanden ska vara försedda med ett serienummer som matchar turistens personnummer och som avslöjar vilket hotell turisten bor på och hotellets kontaktuppgifter.

- Så om de firar sent in på natten och till exempel blir fulla eller går vilse, så ska de enkelt kunna få hjälp, sade Kobkarn.

Nästa steg skulle vara något slag av elektronisk spårningsanordning, men det har man ännu inte diskuterat i detalj, enligt Kobkarn. En del hotellchefer har redan uttryckt skepticism vad gäller ID-armbanden med serienummer. De undrar om turisterna kommer att vilja bära armbanden.