Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Holmström lämnar KSF Media

Från 2014
Uppdaterad 02.10.2014 11:49.
Stefan Holmström
Bild: Yle/Stefan Härus

Östra Nylands nuvarande chefredaktör Stefan Holmström lämnar sin position. I framtiden kommer 12 personer att ha hand om bevakningen av hela regionen.

Den 20 oktober fattas beslutet om Östra Nyland och Borgåbladet slås samman till en tidning som en följd av KSF Medias inbesparingar. Oberoende av beslutet kommer organisationen att ha endast en chefredaktör, Micaela Röman. Det här betyder att Stefan Holmström lämnar KSF Media, skriver tidningen idag torsdag.

Holmström berättar att beslutet inte kom som en överraskning. Han lämnar platsen frivilligt men tidtabellen är ännu öppen, framtidsplanerna likaså.

- Beslutet var mycket odramatiskt för min del. Jag vill jobba i ett litet gäng i en liten lokaltidning och det fanns ingen post för mig, säger Holmström som berättar att han inte var intresserad av att jobba som chefredaktör eller nyhetschef i den nya organisationen.

Sammanlagt sju personer ska i framtiden jobba med lokalt nyhetsmaterial i Lovisa och Borgå. Dessutom finns en nyhetschef, en kulturredaktör, en sportredaktör, en featurejournalist samt en webbproducent. Ledarsidorna sköts av chefredaktören och en ledarskribent.

Läs mer:
Också Bbl och ÖN drabbades
Oro för framtiden vid KSF Media
Mikael Crawford: Klockan 02:30