Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Blåbärsplättar

Från 2014
Uppdaterad 06.10.2014 10:24.
Blåbärspannkakor
Bildtext Blåbärsplättar
Bild: Jukka Koskinen

Ingenting går upp mot nygräddade plättar eller tunnpannkakor med färska bär. Här en variant med amerikansk förlaga.

Blåbärsplättar

Mängd: 4 personer

Tillagningstid: 50 min, varav förberedelser 20 min

Ingredienser

  • 300 gram (g) vetemjöl
  • 3 st ägg
  • 1 matsked (msk) socker
  • 0.5 tesked (tsk) salt
  • 0.5 liter (l) mjölk
  • 0.5 liter (l) blåbär
  • 2 matsked (msk) smör

Instruktioner

Mat och prat: Blåbärspannkakor - Spela upp på Arenan

Skilj äggvitan från gulan.

Rör ner gulorna i mjölen och tillsätt mjölk, litet i taget, så att smeten blir blir passligt smidig.

Lägg till en nypa salt.

Blanda blåbär i smeten.

Lägg till socker efter smak.

Vispa äggvitorna till ett fluffigt skum. Lyft sedan skummet och blanda det försiktigt i resten av smeten.

Stek pannkakorna i smör i en stekpanna.

Kock: Hartmann Abendstein

Mer om ämnet på Yle Arenan