Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Mångkulturellt prat kring mat

Från 2014
Uppdaterad 03.10.2014 14:08.
Mat och prat - Spela upp på Arenan

Mat och prat är ett mångkulturellt matlagningsprogram tillsammans med Raakel Lignell och Libanonfödda restaurangägaren Maggie Lindholm. Här finns gott om skratt och gott humör men naturligtvis också en hel del prat om olika kulturer, vad som karaktäriserar dem och vad som skiljer dem åt.

I varje avsnitt bjuder Raakel och Maggie in en gäst som bor i Finland men som har rötterna på anat håll i världen. Tillsammans gör de traditionella rätter från gästens hemland och Maggie och Raakel bjuder på några egna specialiteter. Och när Maggie är i farten kan man också förvänta sig en hel del "fusionmat" där det finländska och libanesiska köket möts. Bland härliga råvaror, bunkar och kastruller funderar Raakel och Maggie med sin gäst om matkulturen i olika länder, om olika traditioner i samband med måltider och allt mellan himmel och jord.

Gäst i första avsnittet är Hartmann Abendstein, österrikaren som via Sverige kom till Finland på 80-talet. Hartmann som länge arbetat som kock försörjer sig numera genom att flyga luftballong. Tillsammans med Raakel och Maggie blir det en mustig kornsoppa från Tyrolen och blåbärspannkaka.

Mat och prat
Yle Fem torsdagar kl. 19.00, seriestart 2.10.2014 (repris fredagar)
10 avsnitt
30 dagar på Yle Arenan

Produktion: Mediatehdas Dakar Oy

Mer om ämnet på Yle Arenan