Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Bajersk förrättsbricka

Från 2014
Uppdaterad 02.10.2014 15:28.
Bayersk förrättsbricka
Bildtext Bayersk förrättsbricka
Bild: Yle/Parad Media

En gång om året infaller Oktober. Det betyder fest, Oktober-fest. Kenneth Nars bjuder på en läcker förrättsbricka månaden till ära.

Bajersk förrättsbricka

Mängd: 4 personer

Tillagningstid: 15 min, varav förberedelser 15 min

Ingredienser

  • 1 st rättika
  • 10 st rädisa
  • 8 skiva kallrökt skinka - t ex Schwarzwaldsskinka
  • 4 helkornsrågbröd - tyskt

Instruktioner

Efter Nio: Oktoberfest - Spela upp på Arenan

Skala rättikan och hyvla långa, tunna skivor av den med en osthyvel.

Skölj rädisorna.

Lägg upp på en bricka tillsammans med skinkan och brödet.

Servera med öl.

Här hittar du receptet till rekommenderad huvudrätt: Bratwurst med surkål.

Mer om ämnet på Yle Arenan