Bratwurst med surkål
Från 2014
Publicerad 02.10.2014 13:31.
Uppdaterad 03.10.2014 10:41.
Bild: Yle/Parad Media
Kenneth Nars bjuder på en riktigt traditionell rätt till en riktigt traditionell, tysk oktoberfest.
Bratwurst med surkål
Mängd: 4 personer
Tillagningstid: 55 min, varav förberedelser 15 min
Ingredienser
- 800 gram (g) surkål
- 1 deciliter (dl) vitt vin - torrt
- 400 gram (g) sidfläsk - varmrökt
- 1 st gul lök
- 1 matsked (msk) matolja
- 8 st bratwurst
- 1 matsked (msk) persilja - hackad
Instruktioner

Skiva löken och stek den hastigt i olja i en högkantad stekpanna.
Lägg i surkålen, häll i vinet och låt sjuda i 20-30 minuter.
Skär sidfläsket i tjocka skivor och bryn det i en annan panna med korvarna.
Lägg upp surkålen på ett stort fat, rada på korv och fläsk och strö över persilja.
Servera med halvgrov senap och ljust öl eller weissbier.
Här hittar du receptet till rekommenderad förrätt: Bajersk förrättsbricka