Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Bratwurst med surkål

Från 2014
Uppdaterad 03.10.2014 10:41.
Bratwurst med surkål
Bildtext Bratwurst med surkål
Bild: Yle/Parad Media

Kenneth Nars bjuder på en riktigt traditionell rätt till en riktigt traditionell, tysk oktoberfest.

Bratwurst med surkål

Mängd: 4 personer

Tillagningstid: 55 min, varav förberedelser 15 min

Ingredienser

  • 800 gram (g) surkål
  • 1 deciliter (dl) vitt vin - torrt
  • 400 gram (g) sidfläsk - varmrökt
  • 1 st gul lök
  • 1 matsked (msk) matolja
  • 8 st bratwurst
  • 1 matsked (msk) persilja - hackad

Instruktioner

Efter Nio: Bratwurst med surkål - Spela upp på Arenan

Skiva löken och stek den hastigt i olja i en högkantad stekpanna.

Lägg i surkålen, häll i vinet och låt sjuda i 20-30 minuter.

Skär sidfläsket i tjocka skivor och bryn det i en annan panna med korvarna.

Lägg upp surkålen på ett stort fat, rada på korv och fläsk och strö över persilja.

Servera med halvgrov senap och ljust öl eller weissbier.

Här hittar du receptet till rekommenderad förrätt: Bajersk förrättsbricka

Mer om ämnet på Yle Arenan