Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Ny låt av Avicii är här!

Från 2014
Uppdaterad 29.10.2015 10:05.
Avicii kommer till Helsingfors
Bild: Avicii

Då en av de senaste årens allra största hitmaskiner, Avicii, släpper en ny låt så är givetvis förväntingarna skyhöga. Låtar som "Wake Me Up" och "Hey Brother" formligen exploderade och sopade banan med alla konkurrenter då de släpptes.

Nu är Tim Bergling, dvs Avicii tillbaka med den första låten från kommande skivan, den här gången i form av ett samarbete med Robbie Williams. "The Days" heter låten han skrivit tillsammans med Robbie, Salem Al Fakir och Vincent Pontare.

Det är faktist ganska vanligt att riktigt stora artister släpper en lite sämre låt som första singel, dels för att de vet att den ändå kommer att uppmärksammas, och dels för att det ska vara en uppåtkurva för varje ny låt som släpps.
Gällande Avicii säger ryktet att nästa singel kommer att vara en sjukligt bra låt och den stora hitten från skivan, så vad tycker ni då om detta uppvärmningsspår ?

Själv hade jag förväntat att den skulle få min kropp att rycka betydligt mer, första intrycket är faktiskt lite lamt. Robbie får den dessutom att låta lite vuxen på någå sätt. Skulle det vara en Robbie låt skulle jag antagligen tycka att den är bättre. Men den tar sig nog efter några lyssningar, och kommer att fungera bra på radio och, om inte annat så av nyfikenhet, streamas en hel del. I väntan på den bättre andra singeln.

Musikchefen

Spotify på en datorskärm

Sounds From Svenskfinland

Spotifylista med Finlandssvensk musik.

Det viktiga i att öppna alla dörrar

Musikchefen bloggar.

Den skitiga rockens återkomst?

Finland: "metallmusikens förlovade land".