Hoppa till huvudinnehåll

Familj

Buu-klubben
Yle Watt

Tror du fortfarande på spelbranschen?

Från 2014
Uppdaterad 03.10.2014 14:52.
Programmet är inte längre tillgängligt

Nedskärningar. Uppsägningar. Nolltillväxt. Att Finlands ekonomi går på tomgång är ingen nyhet. Men det var nog många som hajade till då självaste Rovio i går meddelade om stundande samarbetsförhandlingar.

Frågan är nu om detta bara är en tillfällighet, eller är det ett första tecken på att krisen sprider sig till vårt (enda) flaggskepp, spelbranschen? Finns det i så fall någon bransch alls kvar att hoppas på i Finland?

Rovio har gjort nästan ofattbar stor succé med spelet Angry Birds och licensieringen kring det. Men tillväxten har tydligen ändå inte varit så snabb som bolaget hade hoppats på, och av bolagets 800 anställda kan upp till 130 få gå inom kort.

Samtidigt går det fortsättningsvis bra för många andra finländska spelföretag. Ändå är det svårt att inte tänka mörka tankar när stora Rovio slår på bromsen. Rovio har ju i några år varit en av Finlands klarast lysande företagsstjärnor. Så var ska vi egentligen hitta ekonomiska framgångar för Finland? Inom vilken bransch? Var finns framtiden?

I fredagens Eftersnack ska vi spinna vidare kring den här frågan. Men först behöver vi din input. Tyck till i vår enkät och skriv en kommentar.

Eftersnack på Radio Vega, fre kl. 15.03
Yle Fem på sön kl. 15.05.

Omröstningen är inte längre tillgänglig.