Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Min musik: Jorden runt med Tatjana

Från 2014
Tatjana Meyer

Tatjana Meyer har rest mycket i sitt liv men har inte orkat bära med sig en kamera. Istället kopplar hon ihop musiken med minnen från Cypern, Skottland, Stockholm, Heidelberg och i Kalifornien.

Hon är uppvuxen I Helsingfors men bor numera i Lahtis. Hon har alltid varit nyfiken på livet, så efter skolan sökte hon sig till Finnair på Helsingfors flygfält. Hon jobbade också ett år på Frankfurts flygfält. I dag är hon pensionerad och är en aktiv mormor till sina två barnbarn.

- Efter dessa intensiva år blev det missionfältet som tog mig till Skottland, Cypern, Mellanöstern och USA. Ungefär tio år har jag bott utomlands.

Från sina utlandsvistelser har hon intressanta musikminnen, som hon delar med sig av i Min musik. Istället för att bära med sig en kamera har hon köpt musik på de olika ställen där hon har vistats.

- Musik har alltid varit viktig för mig och är en allätare allt från klassiskt, jazz och svensktoppen. Radio Vega är på varje dag och där blev jag inspirerad att dela min musik med er.

På sin låtlista har hon flera låtar från 60-talet. Hon minns speciellt Beatles från sin skoltid. De bönade och bad av sin musiklärare att få sjunga sånger av Beatles. Läraren tyckte att musiken var förfärlig men gick ändå med på flickornas begäran - och Tatjana och hennes kompisar var saliga.

Morning has broken kan Tatjana upplysa om att den är en psalm.

- Då jag bodde i Skottland och gick till kyrkan så hittade jag den till min stora förvåning i psalmboken.

Boneys M:s By the rivers of Babylon från slutet av 70-talet har Tatjana hört till lust och leda uppe i bergen på Cypern. Mitt emot där hon bodde hade FN-soldaterna sin ölstuga och där spelades den här sången minst fyra gånger i timmen

Den sista sången på listan Till mitt eget blue Hawaii med Vikingarna har hon med för hon studerade i slutet av 80-talet på Hawaii och träffade också då sin man.

- Det var kul att få dela med mej Min Musik som har betytt mycket i mitt mycket innehållsrika liv.

Tatjanas lista spelas söndagen den 19.10 kl 8.05

1. PAUL ANKA - Put your head on my shoulder
2. HOOTENANNY SINGERS - Gabrielle
3. BEATLES - I want to hold your hand
4. CILLA BLACK - You're my world
5. CLIFF RICHARD - I could easily fall (in love with you)
6. BEACH BOYS - California girls
7. PETULA CLARK - Downtown
8. MARIANNE FAITHFULL - As Tears Go By
9. SIMON & GARFUNKEL - The sounds of silence
10. HEP STARS - I natt jag drömde
11. BEE GEES - Words
12. SWEET - Poppa Joe
13. CAT STEVENS - Morning has broken
14. BONEY M - Rivers of Babylon
15. ROY ORBISON - California Blue
16. VIKINGARNA - Till mitt eget blue Hawaii

Mer om ämnet på Yle Arenan