Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kasperi Kapanen tillbaka i Kuopio

Från 2014
Kasperi Kapanen i KalPa:s färger.
Bildtext Kasperi Kapanen har återvänt till Kuopio efter att ha tillbringat försäsongen i USA.
Bild: YLE

Det finländska hockeylöftet Kasperi Kapanen har återvänt från USA och befinner sig för tillfället i Kuopio. Med största sannolikhet kommer spelaren att spela för KalPa men ingenting har ännu bekräftats av klubben.

18-åriga Kapanen som tillbringat försäsongen med Pittsburgh Penguins i USA anlände sent i går kväll till Kuopio.

Enligt tidningen Savon Sanomat pekar det mesta på att han gjort bra ifrån sig men att Penguins inte hittat rum för honom i sin trupp.

Yle Sporten ringde upp KalPas general manager Kimmo Kapanen som bekräftade att klubben har varit i kontakt med spelaren.

- Jag skickade ett sms åt honom i går kväll och hälsade honom välkommen tillbaka till Finland. I dag har han pratat med vår tränare Pekka Virta men något mer har jag inte hört, säger Kapanen.

Kimmo Kapanen har inte heller hört något angående sin brorsons spelarrättigheter eller varför han är i Finland. Han kan inte heller säga om Kapanen kommer att spela i KalPa.

- Det är Penguins som måste meddela oss om hur läget är. De har bollen i sina händer och vi vet ingenting förrän de informerar oss om situationen.

Mellan raderna går det att läsa att Kasperi Kapanen kommer att vara klar för spel i KalPa inom kort. NHL-klubbarna har som vana att skicka de spelare som inte platsar i representationslaget till sina farmlag i AHL.

Om så inte är fallet får spelarna oftast återvända till sina moderklubbar var de får spela mera frekvent och utvecklas. Så var även fallet med Mikael Granlund i tiderna. Granlund draftades år 2010 av Minnesota Wild men spelade fortsättningsvis för HIFK tills hösten 2012.