Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Taklagsfest på Pellinge

Från 2014
Uppdaterad 09.10.2014 11:44.
taklagsfest
Bild: Yle/Eivor Lindholm

Byggare och byggherrar bänkade sig till taklagsfest på Pellinge kursgård i Borgå på onsdagen. Byggnadsarbetena ska vara klara att överlåtas den 9 januari 2015.

Saneringen av kursgården inleddes den 9 januari 2014. Den beräknas kosta ca 3 miljoner euro. Därtill kommer kostnader för inventarier och utrustning.

Ingången till kursgården har byggts om, det finns nu fler aulor att samlas i innan man går in tex i matsalen. Lekplatsen har flyttas från baksidan till framsidan av kursgården.

Ombyggnad av vattentaket och luftventilationen hör till de största arbetena. Kursgården hade tidigare plattak, nu pryds den av ett pulpettak. Luftventilationen har förnyats helt och sköts nu maskinellt. Ett maskinrum för ventilationen har byggts ovanpå tillredningsköket. Nu fyller ventilationen de krav som numera ställs på inkvarteringslokaler.

En ändring som gör det lättare att jobba i tillredningsköket är att kylrummen har flyttats från källarvåningen, de finns nu invid köket. I gengäld har man nu fått tre inkvarteringsrum till i nedre våningen.

Också strandbastun genomgår en ansiktslyftning och blir en strandstuga eller en strandpaviljong. Den kommer att fungera som mötesrum och omklädningsrum. Bastun har rivits ut.