Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

"Det skramlade till så att väggarna gungade"

Från 2014
Uppdaterad 09.10.2014 09:11.
Efter en trafikolycka på en regnig väg med en bro som går över. Poliser och räddningsmanskap i gula västar på plats. Containrar ligger på vägen under bron.
Bildtext Polisen tycker att olyckan i onsdags var allvarligare än olyckan en månad tidigare.
Bild: Yle/ Pia Santonen

Bron vid Formanshagen i Ekenäs skadades ytligt vid onsdagens olycka där en långtradare med hög transport körde in i bron. Men bron måste granskas noggrannare. Det var andra gången på en månad som en liknande olycka inträffade på samma plats.

Radio Vega Västnyland - Spela upp på Arenan

- Jag satt i mitt arbetsrum på polisstationen när det skramlade till så att väggarna gungade. Jag tittade ut och såg den ena containern på vägrenen och den andra halvvägs ner och undrade hur det kan vara möjligt - med några veckors mellanrum, säger överkommissarie Mats Lagerstam vid Raseborgspolisen.

Tunga transporterna ökar

Det var andra gången på en månad som en liknande olycka hände. Den senaste hände den 8 september. Lagerstam konstaterar att allt fler stora ekipage igen kör längs Hangövägen.

- Den tunga trafiken har ökat markant på sistone både mot och från Hangö. Men det är ingen ursäkt och förklaring att yrkeschaufförer missar sådant här, säger Lagerstam.

Chaufförerna har båda gångerna varit utländska.

- Men de ska också ligga inne med samma kunskaper och uppgifter som våra finländska chaufförer. Det måste helt enkelt vara någon mänsklig tabbe. Förra gången handlade det om att chauffören lite tappat bort gps:en och inte visste att han borde ha vänt upp vid rampen vid polishuset, säger Lagerstam.

Långtradare körde fast i bro på riksväg 25 i Ekenäs.
Bildtext Så här såg det ut en månad tidigare.
Bild: Privat

Onsdagens olycka var allvarligare

Tom Eliasson är arbetsplatschef på Destia och kontrollerade bron strax efter olyckan.

- Det finns vissa ytliga skador men jag tror inte att konstruktionerna har några mer skador. Men den bör granskas lite noggrannare så snabbt som möjligt. Någon omedelbar fara är det inte. Bron ska nog hålla sådana här små törnar. Den förra var lite lättare än den som hände på onsdagen. Nu tog det i ganska rejält och det lossade små betongbitar.

Bron är på inget vis utmärkt med några trafikmärken.

- Det finns ingen skyltning eftersom det är en helt normal bro. Enligt trafiklagen så märks broar ut om höjden är under 4,4 meter. I det här fallet är bron högre än det och därför behöver den ingen extra skyltning, säger Eliasson.

Däremot är bron vid Björknäs industriområde några hundra meter framåt utmärkt eftersom den är ett tiotal centimeter lägre.

Ramperna kan stängas för specialtransport

- För specialtransporter finns det en klar och tydlig utmärkt rutt hur de ska köra, säger Eliasson.

Specialtransporter som kör från Hangö mot Helsingfors ska köra längs rampen upp vid Formanshagen och rampen ner tillbaka för att undvika bron. För att komma under följande bro, den invid Björknäs industriområde, ska bilen vika in vid det så kallade Säästöpörssiavtaget och köra vidare längs Genvägen och ut till Dragsvik.

Kommer en långtradare med en hög transport från Helsingforshållet så måste den, förutom att undvika Björknäs industriområdes bro, använda Formanshagens ramper så att den kör mot trafiken. Ramperna stängs då av för en stund, trafiken dirigeras av transportföretaget.

- De rutterna finns för sådana som har anhållit om lov för specialtransporter och de borde vara medvetna om rutterna, säger Eliasson.

Specialtransporterna har också en käpp som står upp i en bil som kör före, som är i samma höjd som den högsta punkten. Då märker bilen av om det tar i någonstans innan långtradaren kommer.