Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Galna Pargasvisioner ska förverkligas

Från 2014
Uppdaterad 04.05.2016 14:00.
Visionsbild över gästhamnen i Pargas.
Bildtext Unga arkitekters framtidsvision av gästhamnen i Pargas
Bild: Futudesign Oy

Kommer du ihåg de visioner om hur Pargas kunde se ut, som unga arkitekter i somras gjorde? De föreslog bland annat en stor simbassäng i gruvan, en större gästhamn med strandpaviljonger, att torget blir en serviceunkt för utflykter och att Lillholmen blir en kulturoas.

Vilken av idéerna tyckte du bäst om? Det vill Pargas stad nu veta, genom att alla som vill kan svara på en webbenkät om idéerna. Man får också komma med egna förslag. I Harava-webbenkäten kan man kommentera ett kartmaterial genom att direkt pricka in punkter på en karta och på det sättet enklare definiera platser. I Harava kan man också se andras kommentarer.

Enkäten finns på webben under tiden 9.10-7.11.2014.

Yle Åboland videoklipp: Pargasdagarna 2014: Unga arkitekter ritar om Pargas - Spela upp på Arenan

Det var i juni som en grupp unga arkitekter planerade ”Ett Nytt Pargas”. Planläggningschef Heidi Saaristo-Levin säger att visionerna togs emot med entusiasm. Nu vill stadens planläggningsenhet återuppväcka diskussionen och höra vilka idéer allmänheten tycker att staden ska spinna vidare på.

Tv-serien Kaupunki uusiksi som spelades in samtidigt kommer att visas på Yle Teema under hösten. Serien börjar 20.10 och avsnittet om Pargas visas 27.10.

Lös också: Pargas planeras på nytt
Nya Pargas tar form