Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Muminfamiljen gästade Myteriet

Från 2014
Uppdaterad 09.10.2014 15:58.
Christoffer Strandberg
Bildtext Christoffer Strandberg gästade Myteriet i Kampen och imiterade hela muminfamiljen.
Bild: Yle / Camilla Fagerholm

Muminfamiljen tar ut svängarna i en ny film som har premiär på fredag. ”Mumin på rivieran” visar sidor av mumintrollen som vi aldrig sett förut. Christoffer Strandberg gör rösten till charmören och gigolon Clark som snärjer snorkfröken, enligt honom är det bra med en vuxnare version av mumin

Alla finländare har en relation till Mumin. Det var först med nervositet som Christoffer Strandberg tog sig an projektet att göra en ny version av Mumin. Men när han fick manuset i handen och såg att det var baserat på Tove Janssons seriestrippar blev han lugnare.

Myteriet: Christoffer Strandberg härmar Muminfamiljen

Programmet är inte längre tillgängligt

- Det var skönt att göra en karaktär som jag inte hade någon relation till, jag tror det skulle ha varit svårare att tolka någon av de klassiska figurerna. Jag gillade Mumin redan som barn, men jag har blivit ett större fan med åren. Det fina tycker jag är att Mumin har en massa nivåer, det är nästan mer en saga för vuxna, säger Strandberg.

Vuxnare Mumin bra för oss

Den nya filmen om Mumin är vuxnare än de tidigare. Snorkfröken blir charmad av en fransk playboy och muminpappan vaknar upp med baksmälla. Christoffer Strandberg tycker det är bra att filmen är närmare Tove Janssons berättelser än de tidigare, humorn, skärpan och värmen finns där på ett annat sätt. Att det är en vuxnare tolkning tror Strandberg är bra.

- Det är dåligt att allt vuxet städas bort i barnprogram, för det är inte verkligheten de lever i. Ibland är pappa bakfull.

Christoffer Strandberg imiterade hela muminfamiljen och berättade mer om filmen ”Mumin på rivieran” i sändningen, lyssna på det i ljudklippet här ovanför!

Han fick även göra Stresstestet i Kampen!

Mer om ämnet på Yle Arenan