Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hämäläinen välkomnar kamp om speltid

Från 2014
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
Programmet är inte längre tillgängligt
Sportinslag: "Inte varje dag som det ser såhär bra ut" - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Då Grekland på lördagen gästar Olympiastadion står Finland inför ett positivt problem. För en gångs skull har Mixu Paatelainen inte brist på anfallare som lyckats med målskyttet i sina klubblag utan det är snarare tvärtom.

I EM-kvalöppningen mot Färöarna var Kasper Hämäläinen inte med i truppen på grund av skada. Nu är mannen i skick men några garantier på speltid finns ändå inte då flera finländska anfallare visat framfötterna under den senaste tiden. Teemu Pukki och Joel Pohjanpalo har träffat mellan stolparna i sina klubblag medan Riku Riski satte två mål då han ersatte just Hämäläinen mot Färöarna.

- Det är ju en bra situation att Mixu lite hamnar tänka på vilka spelare han tar och vilken sorts spelare han behöver. Det är alltid välkommet att vi gör mål och det är inte varje dag som det händer. Jag hoppas det kommer att fortsätta och att det blir hård kamp om speltid även i framtiden, säger Hämäläinen.

Hämäläinens förra landskamp var för tio månader sedan mot Wales. Nu är siktet inställt på att rymmas med på plan igen.

- Visst vill man vara där och springa och ha sig. Det är svårt att sätta foten in dit igen, men såklart krigar man och hoppas på speltid. Jag gör mitt bästa hela tiden och får nog säkert chansen.

Grekland ett frågetecken

Grekland förlorade sin första kvalmatch då Rumänien åkte hem med en 1-0 seger i bagaget.

- Vad vi har sett av den matchen så höll ju Grekland boll hela tiden och det gör inte vår uppgift lättare att de förlorade. De kommer säkert hit med en jävlanamma inställning så vi måste vara förberedda.

- Vi måste komma ihåg att Grekland är ett riktigt bra lag. Det är inte sådär bara att vi far och spelar vårt eget spel och tror att vi har bollinnehavet. Vi måste nog respektera dem, de har bra spelare och vi har inte råd att göra några misstag.

Det grekiska landslaget har gått igenom en hel del förändringar under den senaste tiden. Den största är givetvis att Claudio Raniera har tagit över som chefstränare. Vad som väntar på lördagen är med andra ord inte helt klart för de finländska spelarna.

- Inte finns det så hemskt mycket som jag kan berätta. Vi har gått igenom hur de spelar men det har ju försvunnit några spelare och kommit in nya som man inte har riktigt koll på. Men det är ett riktigt starkt lag, stora killar, explosiva och skickliga. Det kommer att bli svårt att försvara mot dem.

- Men vi spelar hemma och det är här som vi ska prestera och ta våra poäng. Nu är det bara att gå fram och visa att det är vi som bestämmer.