Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Chockförlust för Spanien

Från 2014
Gerard Pique.
Bildtext Gerard Pique var naturligtvis besviken över förlusten.

Senast Spanien tappade poäng på bortaplan i en kvalmatch var mot Island i semptember 2007. Senast de förlorade var mot Sverige 2006. I torsdagens EM-kvalmatch förlorade de med 2-1 mot Slovakien efter att ha kvitterat med sju minuter kvar.

Målvakten Iker Casillas har blivit kraftigt kritiserad för sina insatser i det spanska landslaget och efter torsdagens dust lär det inte ha blivit bättre. Slovakien tog ledningen i den 17 minuten genom en frispark av Juraj Kucka som Casillas missbedömde totalt.

La Rojas spel hackade men med sju minuter kvar kvitterade Valencias Paco Alcácer till 1-1. Slovakerna reste sig ändå än en gång och med tre minuter kvar att spela nickade Miroslav Stoch in segermålet och skrällen var ett faktum.

I och med segern toppar Slovakien gruppen efter två spelade matcher.

Zlatanlöst Sverige kryssade

Sverige kom till spel utan sin stora anfallsstjärna Zlatan Ibrahimovic som dras med en skada. Med på plan på grund av skadebekymmer fanns inte heller den formstarka mittfältaren Albin Ekdal och i första halvlek märktes det verkligen.

Ryssland var det klart bättre laget på Nationalarenan i Stockholm och gjorde 1-0 genom Alexander Kokorin redan tio minuter in i matchen. I början av den andra halvleken kvitterade ändå Sverige genom Ola Toivonen och fastställde därmed slutresultatet.

Det engelska landslaget gjorde det de skulle mot San Marino och segrade med 5-0.