Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Självsäker Uronen vill fälla Grekland

Från 2014
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
Programmet är inte längre tillgängligt
Sportinslag: "Det är tre poäng som räknas och vi som tar dem" - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Ytterbacken Jere Uronen sprudlar av självförtroende inför lördagens EM-kvalmatch mot Grekland. Även om ingen verkar ha koll på exakt hurdant motstånd grekerna bjuder på menar Uronen att Finland kommer att toppa kvalgruppen även efter den andra matchomgången.

- Alla är redo och alla väntar på Grekland, det kommer att bli en väldigt fin match. Det är tre poäng som räknas och det är vi som kommer att ta dem, avslöjar Uronen.

Och att ta tre poäng av Grekland är allt annat omöjligt, det bevisade Rumänien som dessutom lyckades med tricket på bortaplan. Situationen i det grekiska laget är inte så stabilt då man har en ny chefstränare i Claudio Ranieri och dessutom förlorade kvalöppningen framför hemmapublik.

Ranieri har egentligen inte råd med att tappa ytterligare poäng mot Finland, men om det är ett taggat Grekland eller ett nervöst Grekland som gästar Olympiastadion vet man inte. Oklart är också om det är med en mer offensiv eller defensiv strategi som grekerna kommer att inleda matchen.

- Det är lite annorlunda att förbereda sig när man inte riktigt vet om de vill anfalla eller försvara. Men det spelar inte en så stor roll, vi måste våga spela vårt spel, säger Uronen.

- Alla vet att Grekland har ett bra lag med mycket kvalitet. Jag tror inte att de tänker så mycket på vad som hände i den första matchen. Nu är det bara Finland som gäller för dem och de ser fram emot att ta tre poäng. Men vi måste stå emot och kämpa så mycket som vi kan. Det här är ett bra test för oss för att se var vi ligger i denna grupp.

Det som Uronen vet är att motståndarna kan vara farliga då man kommer åt att slänga in bollen framför mål.

- De har ett bra inläggsspel. De är starka i boxen och skapar mycket på det viset. Vi måste fokusera på att försvara bra i de situationer, jag tror att det är nummer ett för oss.

"Vi talar inte om det"

Allt sedan Mixu Paatelainen tog över som chefstränare för det finländska landslaget är det just det här kvalet som man prickat in som huvudmålet. Då ett större antal slutspelsplatser står på spel och man dessutom hade tur i grupplottningen väntar sig många att man äntligen ska få se Finlands fotbollslandslag i ett EM-slutspel. Chanserna är som sagt bättre än någonsin tidigare.

- Alltså alla vet det men vi snackar inte om det, säger Uronen.

- Om vi börjar snacka om det så fokuserar man inte så mycket på att spela matcherna. Det spelar ingen roll vilket lag man möter, det är bara att ta tre poäng från alla matcher och efter det så spelar vi i Frankrike 2016! Vi har en bra chans och kan slå vilket lag som helst när vi spelar bra.

Efter den första kvalomgången toppar Finland sin grupp, och om frågar man Uronen så kommer det inte att ske några stora förändringar på den fronten.

- Vi kommer fortfarande att toppa gruppen efter lördagens match. Det är vårt mål.

Läs också:
Hämäläinen välkomnar kamp om speltid
Motståndaranalys: Grekland
Två tunga matcher väntar i Helsingfors