Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Lenno får skivkontrakt i USA

Från 2014
Uppdaterad 04.05.2016 09:27.
Lenno i Kampen 2014
Bildtext Lenno kom och besökte oss i Kampens köpcentrum.
Bild: Yle/Catariina Salo

Stjärnskottet Lenno har blivit signad till Casablanca Records. Martin Garrix, Kavinsky och Tiësto har alla samma skivbolag.

I dag (10.10) borde det kommit ut en ny ep av Lenno, men det hände inte, för Lenno blev istället signad av ett stort amerikanskt skivbolag.

- Allt var klart med släppet av ep:n, men så i går kom det ett meddelande från USA att skivbolaget Casablanca Records vill ge ut den istället. Så då var vi tvungna att på 24 timmar stoppa släppet och få tag på alla kopior av den, säger Lenno när han besöker oss i Kampens köpcentrum.

Du kanske flyttar till USA nu då?

- Inget är planerat. Just nu så är det bara så att de ger ut min musik där och att vi ska samarbeta mera, säger han.

Lenno i Kampen 2014
Bild: Yle/Catariina Salo

Lenno har spelat utomlands flera gånger, till exempel på en stor klubb i London, men det var inte där som skivbolaget upptäckte honom.

- Det började egentligen via Twitter. De upptäckte mig och kontaktade mig där. Sedan hörde de flera av mina låtar och ville arbeta med mig. Jag har ännu inte träffat dem så där på riktigt, säger Lenno.

Fastän Lenno haft kontakt med skivbolaget en längre tid är han ändå förvånad över att beslutet att signa honom kom så snabbt. Han har alltid gjort musik som han själv tycker om och vill lyssna på. Att andra tyckt om det har bara varit en bonus. Förhoppningsvis fortsätter han i samma banor nu fastän han fått kontrakt, för att göra musik för sig själv verkar vara ett framgångsrecept i Lennos fall.

Ett elektroniskt underbarn?

Lenno började göra elektronisk musik redan 2010, och då var han inte så värst gammal. Han var ganska ung faktiskt.

- Min första spelning utomlands gjorde jag 2011, och då var jag 16 år. Så jag har nog hållit på med det här en tid, men det är just i år som låtarna har fått större spridning, säger han.

Lenno i Kampen 2014
Bild: Yle/Catariina Salo

För en dj är det en stor ära att få sina egna låtar spelade av andra dj:s. Lenno har också lyckats med det.

- För mig är det stort att franska Madeon, som är som en ny Daft Punk, spelat min musik flera gånger. Och så har mina låtar också spelats i Tiëstos radioprogram.

Vi avslutar med att fråga varifrån Lenno hämtar sin inspiration till låtarna han gör.

- När jag gör musik så lyssnar jag också hela tiden på musik, även mycket gammal musik som till exempel 70-tals disco och sådant. Det är viktigt att lyssna på en massa olika musik, så att influenserna inte bara kommer från Aviciis senaste album, avslutar Lenno.

Mer om ämnet på Yle Arenan