Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Hardcore Superstars nygamla urkraft

Från 2014
hardcore superstar
Bild: Micke Johansson

Ny singel och snart ny platta från Harcore Superstar - och vi har ensamrätt på Finlandspremiären av nya låten Glue.

För tillfället är killarna i Hardcore Superstar fullt upptagna med att jobba med den kommande plattan. Första singeln Glue har Finlandspremiär den 17 oktober och resten av materialet får vi tag på senare i höst. Basisten Martin Sandvik är oerhört nöjd med låten som nu ges ut.

- Vår inställning är alltid att vi måste jobba tills vi är nöjda. Är vi inte jättenöjda med något ger vi inte ut det.

Skulle Martin lägga ett adjektiv på den nya singeln är det attityd. Och självförtroende, lägger han till.

- Vi går verkligen tillbaka till grunden i vad vi står för när det handlar om musik. Dagens musik har blivit som en verkstad, musicerandet har tagit steget tillbaka på bekostnad av tekniken. Det har vi inte gjort med vår skiva, det ska vara en urkraft som kommer från fyra killar som lirar ihop, säger Martin.

Attityd och självförtroende är inget som egentligen saknas hos Hardcore Superstar, men i och med den nya skivan blir det ännu ett steg tillbaka mot rötterna och den kraft som kommer från själva musiken.

Bandet närmare än frun

När jobbet är som mest intensivt med ny musik säger Martin att till och med familjeangelägenheterna kan komma i andra hand ibland. Låtriffen snurrar i hans huvud och musiken är det enda han tänker på. Det här leder också till en del meningsskiljaktigheter inom bandet.

Riktigt i början av idéprocessen inför en ny skiva sitter bandets fyra killar på sina håll och funderar på idéer. När de sedan träffas kan det lätt leda till att de skjuter ner andras idéer.

- När vi försöker hitta ett gemensamt mål för en ny platta kan det bli ganska häftiga bråk, säger Martin.

Han lär själv vara den mest envisa i bandet, men han håller också i minnet att de alla alltid tänker på bandets bästa först.

- Om mina idéer bli nedskjutna brukar jag ge det lite tid och sedan håller jag troligtvis också med, och samma om jag skjuter ner någon annas idé.

Efter den första tidens hets och bråk, när bandet kommit fram till vilken väg en skiva ska gå är det kreativiteten som tar över och plattan börjar ta form.

Den nya singeln Glue är en tillgänglig rocklåt, och liknande spår kommer det att finnas mer av på skivan.