Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nytt liv skall ge PK-35 guldet

Från 2014
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
Programmet är inte längre tillgängligt
Sportinslag: Jenna Korhonen: Vi har fått ett nytt liv - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Det kändes för PK-35 som att få ett nytt liv när Åland United förlorade mot Pallokissat i den nästsista serieomgången i damernas fotbollsliga.

När PK-35 i slutet på september förlorade mot TPS med snöpliga 2-6 trodde man inom laget att guldmedaljerna flugit sin kos. Matchen mot Merilappi för en knapp vecka sedan skulle enligt alla odds bli säsongens sista med en insats. PK-35 vann med 8-0 men firade inte - förrän senare på kvällen då besked kom! Åland United hade gått på en nit. Allt skulle avgöras i inbördes mötet mellan United och PK på Åland.

- Det känns som om vi fått ett nytt liv, säger PK:s Jenna Korhonen. Det faktum att Åland inte lyckades ta vara på chansen att säkra guldet mot Pallokissat sätter otroligt mycket press på dem! Vi har allting att vinna och de har allting att förlora.

Åland United spelar på hemmaplan och är ett mycket farligt lag i anfallsväg.

- De har otroligt bra anfallsspelare i Cynthia Uwak och Juliette Kemppi. Adelina Engman måste vi också få bukt på. Engman har kanske den största pressen på sig eftersom hon kommer från Åland. Dessutom ryktas det att hon skulle vara på väg utomlands efter den här säsongen, tillägger Korhonen.

Korhonen tror att kampen går het mellan PK:s starka backlinje och Ålands farliga anfall.

- Jag tror vi är ganska lika som lag men vi har tack vare erfarenheten den bättre backlinjen och det kan avgöra. Vi tar den nya chansen som ett tecken från ovan att det är vår tur att vinna FM-guldet 2014.

Matchen inleds på lördag kl. 16.00.