Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ekenäs IF steg till ettan

Från 2014
Uppdaterad 18.10.2014 21:17.
Sportinslag: Målen och jublet när EIF steg till division 1 - Spela upp på Arenan

Väntan är över i Västnyland. Efter en 3-1-seger borta mot Atlantis är saken klar. EIF spelar i fotbollsettan nästa år.

I ett jämnt och dramatiskt dubbelmöte blev det till slut en straffspark som gav Ekenäslaget övertaget. Med en halv timme kvar av returen mot Atlantis fick EIF straff och Johan Estlander gjorde inget misstag.

Målet betydde 2-1 till EIF, siffror som stod sig ända till slutskedet på Bollplan i Helsingfors då Mamadou Konate fastställde slutsiffrorna 3-1 till gästerna. Ett resultat som betydde att EIF vann dubbelmötet med totalt 6-4 och att laget flyttas upp från division 2.

Sportinslag: Målvakten Oscar Forsström tänker fira avancemanget ordentligt - Spela upp på Arenan

- Det är otroligt. Det blev lite dålig eftersmak efter förra mötet, vi tänkte att nu fumlar vi bort det igen. Men nu visade vi att vi var det överlägset bästa laget, säger Johan Estlander.

EIF tvingades vända underläge i säsongens sista match. Jussi Äijälä gav Atlantis ledningen i den 18:e minuten och det såg dystert ut för de grönvita. Men bara ett par minuter senare kvitterade Konate med sitt första mål för dagen och efter paus var det EIF som stod för målskyttet och grejade ett efterlängtat avancemang.

- Det här betyder allt. Det är visst 46 år sedan föreningen senast var uppe och vi var värda att stiga redan i fjol, säger Estlander.

Diskussion om artikeln