Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Freddis rågburgare

Från 2014
Uppdaterad 20.10.2014 14:32.
Freddis råghamburgare
Bildtext Freddis råghamburgare
Bild: YLE/Strömsö

Fredrik Smulter, regerande världsmästare och världsrekordhållare i bänkpress, bjuder på sin hälsosamma och mättande rågburgare. Smakmässigt är det rödlöken som gör det, säger han, så snåla inte med den!

Freddis rågburgare

Mängd: 6 personer

Tillagningstid: 25 min, varav förberedelser 15 min

Ingredienser

  • 700 gram (g) malet nötkött - 10% fett, (biffen)
  • 3 st ägg - (biffen)
  • 0.5 deciliter (dl) havregryn - (biffen)
  • 1 matsked (msk) potatismjöl - (biffen)
  • 1 nypa salt - (biffen)
  • 6 st rågbröd - mörkt, (serveringen)
  • 2 st rödlök - (serveringen)
  • 6 tesked (tsk) ketchup - (serveringen)
  • 6 tesked (tsk) senap - (serveringen)
  • 6 tesked (tsk) gurksallad - (serveringen)
  • 6 st tomater - (serveringen)
  • 1 st gurka - (serveringen)

Instruktioner

Strömsö inslag: Fredrik Smulters hamburgare - Spela upp på Arenan

Skala och skiva rödlöken. Skiva gurkan. Dela brödet.

Blanda ingredienserna till biffen, stek eller grilla.

Fredrik Smulters rågburgare
Bild: YLE/Strömsö

Värm bröden och bygg ihop burgarna och se till att lägga i rejält med rödlök!

Drick gärna mjölk till.

Kock: Fredrik Smulter

Mer om ämnet på Yle Arenan