Freddis rågburgare
Bild: YLE/Strömsö
Fredrik Smulter, regerande världsmästare och världsrekordhållare i bänkpress, bjuder på sin hälsosamma och mättande rågburgare. Smakmässigt är det rödlöken som gör det, säger han, så snåla inte med den!
Freddis rågburgare
Mängd: 6 personer
Tillagningstid: 25 min, varav förberedelser 15 min
Ingredienser
- 700 gram (g) malet nötkött - 10% fett, (biffen)
- 3 st ägg - (biffen)
- 0.5 deciliter (dl) havregryn - (biffen)
- 1 matsked (msk) potatismjöl - (biffen)
- 1 nypa salt - (biffen)
- 6 st rågbröd - mörkt, (serveringen)
- 2 st rödlök - (serveringen)
- 6 tesked (tsk) ketchup - (serveringen)
- 6 tesked (tsk) senap - (serveringen)
- 6 tesked (tsk) gurksallad - (serveringen)
- 6 st tomater - (serveringen)
- 1 st gurka - (serveringen)
Instruktioner

Skala och skiva rödlöken. Skiva gurkan. Dela brödet.
Blanda ingredienserna till biffen, stek eller grilla.
Bild: YLE/Strömsö
hamburgare,strömsö,fredrik smulter,rödlök,rågburgare,råghamburgare
Värm bröden och bygg ihop burgarna och se till att lägga i rejält med rödlök!
Drick gärna mjölk till.
Kock: Fredrik Smulter