Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Pingstförsamlingen öppnar missionskontor i Ekenäs

Från 2014
Biståndshjälp
Bildtext Församlingen har ett biståndsprojekt där i kommunen Merida i Filippinerna som drabbades hårt av tyfonen Hayian ifjol.

Den lokala pingstförsamlingen i Raseborg, Betesda Church, öppnar ett nationellt missions- och biståndskontor i Ekenäs. Församlingen har ingått ett samarbetsavtal om ett kontor med Finlands Svenska Pingstmission (FSPM) och Frikyrklig Samverkan.

Det är Ekenäsbon Oskar Sjöberg som börjar jobba som kombinerad pastor och biståndsledare i kontoret.

Sjöberg har jobbat i 16 år på Svenska teatern, men satsar nu istället på bistånd. Sjöberg med familj har deltagit som frivilliga under tre månader i ett biståndsprojekt i Tanzania som leds av Finlands svenska pingstmission.

Finlands Svenska Pingstmission fungerar som takorganisation för pingstförsamlingarnas missions- och biståndsverksamhet.

Niklas Andersson till Filippinerna

Församlingen i Ekenäs stöder via pingstmissionen ett biståndsprojekt på Filippinerna som för ett år sedan drabbades av en tyfon.

Två veckor efter tyfonen besökte den lokala församlingens ordförande Niklas Andersson tillsammans med pastor Patrik Hellström från Jakobstad Filippinerna och deltog i hjälparbetet.

Niklas Andersson och Laila Pettersson.
Bildtext Niklas Andersson på plats i Filippinerna efter tyfonen Hayian.

Nu åker Niklas Andersson tillbaka till Filippinerna. Den här gången reser han med pastor Stefan Sigfrids från Vasa.

De två ska utvärdera biståndsprojekten på landsbygden i Filippinerna.

Andersson gör i Filippinerna också sitt fältarbete för sitt mastersprojekt i naturresursförvaltning, som behandlar ledarskap i icke statliga organisationer under en naturkatastrof.

Under resan hoppas Andersson också få träffa representanter för det lokala universitetet, som är biståndsprojektens samarbetspartner, för att se om det finns möjligheter till samarbete med tanke på hans arbete på yrkeshögskolan Novia i Raseborg.

Novia har en engelskspråkig utbildning i hållbar kustlandskapsförvaltning medan Visayas University erbjuder naturresursförvaltning som en del av utbildningen.