Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Krista Siegfrids från Hjallis Angels skapar konst

Från 2014
Uppdaterad 05.11.2014 10:51.
gubbe som pekar, Hjallis Angels inför näsdagen 2014
Bildtext Nu kan också du delta i näsdagsinsamlingen.
Bild: Yle/ Petski

Näsdagens rollerblade-prinsessa Krista Siegfrids åker in på ett ruskigt industriområde för att träffa konstnären Stefan Lindfors. Hon blir nästan bränd av en plasmastråle när de skapar ett konstverk tillsammans. Nu kan också du delta i näsdagsinsamlingen.

Hjallis Harkimo vet allt om pengar. Hans mål är att samla in så mycket finlandssvenskt kapital som möjligt till näsdagsinsamlingen. Till sin hjälp kallar han in Isa Mårtenson och Petski Westerholm från X3M, men inser ändå att det behövs mer charm för att nå målet. Därför blir Krista Siegfrids tillkallad för att leda teamet Hjallis Angels

I det andra avsnittet av Hjallis Angels skapar Krista och formgivaren Stefan Lindfors tillsammans ett konstverk som nu auktioneras för näsdagen. Konstverket finns till salu här! Intäkterna går till näsdagsinsamlingen. Isa och Petski får däremot ett riktigt skitjobb av Stefan. Men vad skulle man nu inte göra för näsdagen?


Se tidigare avsnitt:
Del 1: Krista Siegfrids och Hjallis räddar världen

Vad är näsdagen?

Näsdagen är en insamling för att hjälpa barn som lever i världens fattigaste länder. Intäkterna används till att hjälpa barn i Afrika, Sydasien samt Central- och Sydamerika. Näsdagen uppmuntrar även hela Finland till en rolig insamling. Näsdagen ordnas en gång om året, under oktober–november. Kampanjen, som varar i tre veckor, kulminerar i Yle TV2:s näsdagen-show där även den finska artisteliten är med. Näsdagen 2014 firas 7.11.

Läs mer om näsdagen här. Här kan du donera pengar till X3M:s näsdagsinsamling.

Mer om ämnet på Yle Arenan