Hoppa till huvudinnehåll

Sport

En lång pina över för Kallur

Från 2014
Susanna Kallur, EM 2006
Bildtext Susanna Kallur vann EM-guld på hemmaplan i Göteborg 2006.
Bild: EPA / All Over Press

Det är många år sedan Susanna Kallur känt sig lika bra. Den otroligt skadedrabbade svenska häcklöperskan är redo att tävla igen på inomhussäsongen.

Mellan åren 2005 och 2007 vann Susanna Kallur ett EM-guld, två inomhus-EM-guld och ett inomhus-VM-brons. Men sedan dess har hon haft det tungt.

Den nu 33-åriga häcklöperskan har inte kunnat tävla på många år på grund av envisa skadeproblem – men nu börjar hon se ljus i ändan av tunneln.

I somras gjorde Kallur sin första tävling på fyra år, då på 100 meter slätt, och förra veckan sprang hon för första gången på två och ett halvt år över fullstora häckar.

– Såhär bra har det inte känts på sju år. Jag trodde att jag skulle göra comeback 2012 och då var det inte ens i närheten av att kännas på det här viset. Jag är överlycklig över att det går så pass bra. Det känns helt rimligt att tävla i vinter, säger Kallur till SVT.

Senare preciserar Kallur sig på sin blogg, då hon minns att hon sprang världsrekord med tiden 7,68 på 60 meter häck inomhus för sex år sedan.

– Sitter och småskrattar åt mig själv. Det kändes ju logiskt nog bra mycket bättre då än vad det gör nu. Om jag får ändra mig så hade det passat bättre med ”de senaste sex åren”. Det var det jag menade, skriver Kallur.