Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Massa: Kimis problem psykologiska

Från 2014
Uppdaterad 21.10.2014 12:06.
Kimi Räikkönen och Fernando Alonso, 2014
Bildtext Beror Kimi Räikkönens (t.v.) svaga prestationer av Fernando Alonso?
Bild: EPA / All Over Press

Enligt Kimi Räikkönens tidigare stallkamrat Felipe Massa är orsaken till finländarens svaga prestationer i formel 1 denna säsong psykologiska.

Massa har varit både Kimi Räikkönens och Fernando Alonsos stallkamrat i Ferrari, och den nuvarande Williamsföraren tror sig veta var Räikkönens sko klämmer.

– Jag tror Kimis problem är psykologiska. Även jag led när Alonso kom. Kimi är utan tvekan en bättre förare än han för tillfället klarar av att visa, säger Massa till den brasilianska tidningen Lance!

Felipe Massa och Kimi Räikkönen, 2008
Bildtext Felipe Massa och Kimi Räikkönen var stallkamrater i Ferrari 2007-2009.
Bild: EPA / All Over Press

Enligt Massa når Räikkönen inte upp till sin egen nivå på grund av Alonso, som brassen ser som hela formelcirkusens bästa förare. Om man inte själv lyckas perfekt är det mycket svårt att vara nummer ett i stallet, menar Massa.

– Han är också mycket klok och får stallet på sin sida. Också det här orsakar den andra föraren problem. När man ser att den andra kusken får mera uppmärksamhet av stallet är det väldigt svårt att vända på steken.

– Om det inte fungerar psykologiskt kan man inte göra ett perfekt jobb. Det är lätt att säga att Kimi inte är motiverad. Om mig sade man att det berodde på min olycka, säger Massa som inte hängde med Alonsos fart och fick lämna Ferrari.

Mycket talar för att Alonso nu lämnar Ferrari efter denna säsong. Alonso ligger på en sjätteplats i VM-sammandraget med 141 poäng, medan Räikkönen endast samlat 47 pinnar och är tolva.