Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Flamberad banan med glass

Från 2014
Uppdaterad 23.10.2014 16:43.
Flamberad banan med glass
Bildtext Flamberad banan med glass
Bild: Jukka Koskinen

Mikko Fritze gästar Mat och Prat där han tillreder en smskig efterrätt med flamberad banan i rom, vaniljglass och apelsinlikör.

Flamberad banan med glass

Mängd: 4 personer

Tillagningstid: 20 min, varav förberedelser 10 min

Ingredienser

  • 5 st banan
  • 1 st apelsin - saften
  • 1 liter (l) vaniljglass
  • 2 deciliter (dl) mörk rom
  • 1 deciliter (dl) apelsinlikör

Instruktioner

Mat och prat: Flamberad banan och glass - Spela upp på Arenan

Pressa saften ur en apelsin och häll saften i en stekpanna.

Värm saften ett ögonblick och lägg till de skalade och skurna bananerna.

Låt dem fräsa en stund och häll i den rumstempererade rommen.

Tänd eld i stekpannan och flambera bananen tills flammorna slocknar. (Se upp så att du inte flammerar under köksfläkten, eftersom lågorna kan suga upp i rören om fläkten är på).

Häll i apelsinlikören, rör om och servera omedelbart med vaniljglass.

Som förrätt lagade Mikko, Pastel de Papas, en potatismosgratäng med malet kött och oliver.

Kock: Mikko Fritze