Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Gäsp, Gwen Stefani

Uppdaterad 29.10.2015 15:12.
Gwen Stefani på en gul väg.
Bildtext Gwen Stefani i en färgglad värld.

Gwen Stefani är tillbaka med en sprillans ny låt och video. Baby don´t lie är hennes första nya låt på åtta år, och den kommer att finnas med på hennas nya album, som just nu har varken namn eller utgivningsdatum. Det vi vet är att hon jobbat ihop med stora artister på skivan: Pharrell, Charli XCX och Calvin Harris. När jag såg att Gwen kommit ut med en ny låt blev jag riktigt till mig. Hon som är så tuff, nyskapande och häftig. Det här måste ju vara något fantastiskt! tänkte jag. Men nja. Jag blev besviken.

Jag har nu hört igenom låten några gånger. Första gången tyckte jag den var hemsk och verkligen supertråkig. Andra gången tyckte jag den var lite bättre. Tredje gången såg jag den tillsammans med videon, och då tyckte jag igen den var urtråkig. Videon är gjord tillsammans med Sophie Muller, som gjort flera videor för Gwens band No Doubt. Hon har bland annat gjort min favorit Don´t speak från 1996. Den nya videon är snygg, men jag saknar historierna och Gwens skådespelartalanger som vi så ofta fått se i hennes tidigare videor.

Ju mer jag lyssnar på låten, desto mer okej blir den. Men helt okej duger inte. Jag vill ha fanfarer och rosa moln! Var är de, Gwen? Vad har hänt med dig?

Kanske problemet är att jag vill ha den "gamla" Gwen Stefani? När No Doubt gav ut skivan Tragic Kingdom ville jag vara precis som henne, både stilmässigt (lösa byxor och korta toppar) och kroppsligt (stark och tuff). Låten Just a girl osar superkrafter och jag vet inte hur många gånger jag sett på videon till Don´t speak. Den är bara så underbar. Samma sak med It´s my life från 2003.

En av de största hittarna från Gwens första soloalbum Love. Angel. Music. Baby. (2004) är Hollaback girl, och vilken låt (i samma stil) kan mäta sig med den? Eller What you waiting for? från samma album som slog ner som en härlig popbomb i mina högtalare. Ska jag ge fler exempel på häftiga hittar? Okej då: Wind it up, Rich girl och The sweet escape ...

Med det här i bakgrunden är det inte så konstigt att jag blir besviken när jag hör Baby don´t lie. Den är så ... slätstruken. Det är en himla tur att hon ger ut ett helt album, för NÅGON pärla måste det ju ändå finnas på den. Och så kanske jag lär mig tycka om den här låten också. Konstigare saker har hänt.

P.S Gwen gästade ett radioprogram med Carson Daly för att berätta om sin singel, och hon är så himla härlig så jag förlåter henne genast för tråklåten. Dessutom bjöd hon på ett smakprov från sin kommande singel Spark the fire, som låter myyyyycket bättre! Lyssna på den vid 21.00 i videoklippet.