Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Snabbgravad sikcarpaccio

Från 2014
Uppdaterad 23.10.2014 16:47.
Snabbgravad sikcarpaccio
Bildtext Snabbgravad sikcarpaccio
Bild: Yle/Parad Media

Krångligare än det här behöver inte en lyckad fiskförrätt vara. Försök få tag på riktigt färsk sik och skiva den tunt. Den milda kryddningen och de knapriga och söta granatäppelkärnorna lyfter fram den fina fisksmaken.

Snabbgravad sikcarpaccio

Mängd: 4 personer

Tillagningstid: 20 min, varav förberedelser 20 min

Ingredienser

  • 800 gram (g) sik - hel fisk
  • 1 st citron
  • 0.5 deciliter (dl) olivolja
  • 1 st granatäpple
  • 2 matsked (msk) slätpersilja
  • 1 tesked (tsk) salt
  • 1 nypa svartpeppar

Instruktioner

Efter Nio: Snabbgravad sikcarpaccio - Spela upp på Arenan

1. Be fiskhandlaren filea siken eller gör det själv. Plocka bort benen och skär tunna skivor av fisken och lägg upp skivorna på ett stort eller fyra små tallrikar.

2. Strö över salt och peppar och droppa över citronsaft.

3. Häll över olivolja, strö över finhackad persilja och granatäppelkärnor. Ställ kallt en stund eller servera direkt.

Laga gärna också de två andra fiskrätterna Kenneth tillredde i programmet, Stekt salt sill med lök och Köksrökt lax.

Mer om ämnet på Yle Arenan