Snabbgravad sikcarpaccio
Krångligare än det här behöver inte en lyckad fiskförrätt vara. Försök få tag på riktigt färsk sik och skiva den tunt. Den milda kryddningen och de knapriga och söta granatäppelkärnorna lyfter fram den fina fisksmaken.
Snabbgravad sikcarpaccio
Mängd: 4 personer
Tillagningstid: 20 min, varav förberedelser 20 min
Ingredienser
- 800 gram (g) sik - hel fisk
- 1 st citron
- 0.5 deciliter (dl) olivolja
- 1 st granatäpple
- 2 matsked (msk) slätpersilja
- 1 tesked (tsk) salt
- 1 nypa svartpeppar
Instruktioner

1. Be fiskhandlaren filea siken eller gör det själv. Plocka bort benen och skär tunna skivor av fisken och lägg upp skivorna på ett stort eller fyra små tallrikar.
2. Strö över salt och peppar och droppa över citronsaft.
3. Häll över olivolja, strö över finhackad persilja och granatäppelkärnor. Ställ kallt en stund eller servera direkt.
Laga gärna också de två andra fiskrätterna Kenneth tillredde i programmet, Stekt salt sill med lök och Köksrökt lax.