Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

VM-ryttare: I galopp blir selfien suddig

Från 2014
Uppdaterad 16.03.2015 13:23.
Jessica Timgren och Vaillant.
Bildtext Jessica Timgren och Vaillant i ridhagen

I slutet av mars i år föddes proffsryttaren och hästuppfödaren Jessica Timgrens dotter Ronja. I slutskedet av graviditeten fick Timgren inte längre rida, så hon startade en blogg för att bota tristessen.

En gång i veckan brukar jag ta en selfie med hästen när jag sitter i sadeln. Tar man selfien i galopp så blir den väldigt lätt suddig. -Jessica Timgren

-Jag slutade helt rida i slutet av sjätte månaden. Men det blev så tråkigt att inte ha något att göra, så jag började blogga, skrattar hon. Två veckor efter födseln satt Timgren redan i sadeln, och en månad senare tävlade hon igen.

Bloggen som Timgren driver består mest av bilder på hästar och deras skötare. En och annan hästselfie ryms också med.

-En gång i veckan brukar jag ta en selfie med hästen när jag sitter i sadeln. Tar man selfien i galopp så blir den väldigt lätt suddig, säger Timgren leende.

Även baby Ronja har varit uppe på hästryggen.

-Fast jag tror inte att hon fattade vad som hände. Får se om hon också blir en hästmänniska i framtiden. Det kan ju hända att hon inte vill ha något med hästar att göra, funderar Timgren.

Jessica Timgren och Vaillant.
Bildtext Jessica Timgren tävlar alltid med Vaillant.

Partyrummet som blev sadelkammare

Jessica Timgren har hästar på hjärnan 24 timmar i dygnet, 365 dagar om året. På godset hon bor hade de tidigare ägarna barnens festrum i det gamla traktorskjulet, men Timgren byggde om det till sadelkammare.

Timgren har ridit sedan hon var liten, har representerat Finland på världsmästarnivå i ritt och ska i helgen delta i Helsinki International Horse Show. Sitt morgonkaffe dricker hon ofta i sadelkammaren.

-Här förvarar vi träns, sadlar och täcken helt som i en vanlig sadelkammare, men eftersom här är varmt och skönt så dricker jag ofta morgonkaffe här och tar det lugnt innan jag ska ut och rida, berättar Timgren.

Hästar för hela slanten

Jessica Timgren bor på Trädgårdstorp gård ute i Esbo tillsammans med sin familj. På gården finns allt som behövs för hästskötsel, inklusive stall, manege och ridhage. Idyllen inramas av rökdoft, som visar sig komma från grannens lövbränning.

Både Timgrens vardag och fritid består av hästar. Förutom att hon själv tävlar så föder hon upp hästar. För närvarande ingår åtta hästar i hennes stall.

-Jag köper in olika hästar, tränar upp dem och säljer dem sen vidare, förklarar hon.

Alla hästar är till salu, förutom en. Vaillant har hon ridit på ända sedan hon bodde i Holland.

-Jag bodde och jobbade länge på ett försäljningsstall och tyckte det var synd att skiljas från Vaillant. När hans ägare meddelade att han var till salu så passade jag på, berättar Timgren om hur det gick till då hon fick favorithästen hem till Finland.

En arkivpärla:
Så här såg hästflickans vardag ut när 1990-talet var ungt. Varning för stort hår.