Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Favorittorpeder på film

Från 2014
Uppdaterad 27.10.2014 14:11.
Film John Wick har finlandspremiär 24.10.
Bildtext Filmen John Wick hade finlandspremiär 24.10.
Bild: JOHN WICK PPNY, INC.

I helgen har Keanu Reeves nya film John Wick finlandspremiär. Wick är en före detta yrkesmördare som lever ett stillsamt liv ända till den ryska maffian bryter sig in i hans hus och dödar hans hund.

Den som spottar i smeten får som bekant igen det i kakan och John Wick ger sig ut på en hämndaktion.

Hämnden må vara ljuv men i filmkammaren koncentrerar vi oss i stället på John Wicks forna yrke som torped och ger dig en topp trea yrkesmördare på film.

3. Samantha Caine/Charly Baltimore

The Long Kiss Goodnight (1996)

Renny Harlins bästa film om hemmafrun/lönnmördaren Samantha/Charly (Geena Davis) som återfår minnet och inser att hon är en torped. Folk vill mörda henne, hon vill dricka finsk vodka och privatdetektiven Mitch (Samuel L Jackson) vill ligga på gatan och röka en cigarett.

The Long Kiss Goodnight är en överraskande bra film som håller från början till slut.

2. Vincent och Jules

Pulp Fiction (1994)

Torpederna Vincent (John Travolta) och Jules (Samuel L Jackson) ska hämta en portfölj från en lägenhet. På vägen dit betar de av samtalsämnen som vad hamburgare heter i Frankrike och att det verkligen finns haschbarer i Amsterdam. Vad gäller portföljen så går inte allt riktigt som på Strömsö. Mia Wallaces överdos och Honey Bunny och Pumpkins rånförsök ställer till det för torpedduon.

Pulp Fiction är en klassiker och anses allmänt vara en av filmhistoriens bästa alster.

1. Agent 47

Hitman (2007)

Sällan är filmer baserade på dataspel något att hänga i julgranen men Hitman är undantaget som bekräftar regeln. Agent 47 som alltid utför sina uppdrag målmedvetet och känslokallt hamnar i en prekär situation där både Interpol och den ryska militären jagar honom. Situationen blir ännu besvärligare då en kvinna träder in i bilden och Agent 47:s kalla inre drabbas av töväder.

Mer om ämnet på Yle Arenan