Hoppa till huvudinnehåll

X3M

En fin skara skådespelare

adam driver, corey stoll, tina fey och jason bateman sitter i en soffa.
Bildtext Adam Driver, Corey Stoll, Tina Fey och Jason Bateman i filmen This is where I leave you.

TGIF! Sex filmer har premiär den här helgen, och de består av action, humor och en animation. Mest ser vi fram emot komedin This Is Where I Leave You som stoltserar med flera stora komedistjärnor. Ett annat hett tips är dystopin The Maze Runner.

Det är en riktigt fullspäckad filmhelg vi har framför oss, och den bjuder på det mesta. Det blir vackert och tankeväckande, actionspäckat och mordlystet och även humoristiskt och känslosamt. Vilken superhelg.

This Is Where I Leave You

This is where I leave you har samlat ihop en bunt finfina skådespelare: Jason Bateman, Tina Fey, Adam Driver, Rose Byrne och Kathryn Hahn. Det här är en typisk romantisk komedi med familjetema, och ibland behöver vi sådant också. Den här filmen lär definitivt bjuda på både skratt och gråt.

The Maze Runner

Ännu ett dystopiskt ungdomsdrama med tuffa tonåringar i en nedbruten värld. Den här gången handlar historien om Thomas (Dylan O'Brien) som försöker hitta en väg ut ur en stor labyrint han inte vet varför han hamnat i. Anka gick och kollade filmen och passade samtidigt på att spela dystopibingo. Här kan du läsa mer om det.

Kraftidioten

Kraftidioten är en norsksvensk film med Stellan Skarsgård i en av huvudrollerna. Den ser rätt brutal ut, och sådant gillar vi. Också trailern, som heter "in order of disappearance" skvallrar om en hel del otäcka dödsfall.

And So It Goes

Michael Douglas och Diane Keaton spelar tillsammans i den här komedin, som handlar om en okänslig och arg man som sakta men säkert tvingas tänka på andra, och inte bara sig själv. Den ser så där lagom mysig ut tycker vi. Perfekt för en lugn söndagskväll. Yles filmrecensent Silja Sahlgren-Fodstad har sett filmen. Här kan du läsa vad hon tycker om den.

Kaguya-hime no monogatari / The Tale of Princess Kaguya

En vackert tecknad film, som antagligen visas med finskt snack i Finland. The Tale of Princess Kaguya är baserad på den japanska folksagan Taketori monogatari (Sagan om bambuhuggaren) och det är Studio Ghibli som gjort den. Studio Ghibli är en japansk animations- och filmstudio som gjort flera stora filmer, bland annat Spirited Away. Vi tror det här är en riktigt spännande och berörande historia.

John Wick

Keanu Reeves är tillbaka med en ny film, givetvis en actionspäckad sådan. John Wick är en före detta yrkesmördare som lever ett stillsamt liv, men när den ryska maffian bryter sig in i hans hus och dödar hans hund, då är det kokta fläsket stekt. Svenska Michael Nyqvist gör också en roll, likaså Lily Allens lillebror Alfie Allen, som vi kanske är mer vana att se i Game of thrones.