Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Siggberg leder BK handboll

Från 2014
Uppdaterad 25.10.2014 10:11.
BK-46 herrlag i handboll
Bildtext I juli blev det efter mycket debatt klart att laget trots allt fortsätter i ligan. Arkivbild.
Bild: Yle/ Patric Westerlund

Företagaren och SFP-politikern Björn Siggberg är ny ordförande för BK-46:s handbollsstyrelse. Så gott som hela styrelsen byttes ut efter en turbulent sommar.

Radio Vega Västnyland

0:47

Siggberg valdes enhälligt på årsmötet i Karis på torsdagskvällen. Det fanns inga andra kandidater, uppgav avgående ordföranden Jan Silén.

Nästan hela styrelsen byttes också ut. Endast tidigare ordföranden Jan Silén fortsätter.

De övriga styrelsemedlemmarna är Stefan Mutanen, Riikka Harkonmäki, Joakim Lönnroth, Kai Grönmark och Thomas Sjöström.

Björn Siggberg, BK-46
Bildtext Björn Siggberg är ny ordförande för handbollsektionen i Karisklubben BK-46.
Bild: Yle/Monica Slotte-Wallenius

Lokalpolitiker, företagare, pensionär

Siggberg är SFP-politiker i Raseborg och är andra viceordförande i stadens fullmäktige. Han har tidigare också varit ägare och verkställande direktör för företaget SBA-Interior i Svartå. Numera är han pensionär.

Siggberg har inför sitt val inte varit medlem i BK-46. Han är inte en före detta aktiv idrottare, men nog en väldigt aktiv bänkidrottare. Siggberg tror inte att det är ett måste att ha ett idrottarförflutet för att leda en idrottsförening.

- Alla som jobbar inom föreningen behöver inte specifikt kunna handboll, det är ju organisationsarbete som finns där i bakgrunden som är viktigt. Det är där som den nyvalda styrelsen har sitt jobb, säger han.

Nyvalda ordförande Björn Siggberg säger han tillsammans med den nya styrelsen bör kartlägga var sektionen står.

- Man kan ju konstatera att föreningen fungerar bra på många håll, föreningen har konstant haft fina framgångar på juniorsidan. Säkert hittar vi sådant som på ett eller annat sätt kunde förbättras, säger Siggberg utan att i detalj gå in på vad han avser.

Samarbete grenar emellan

Han kan inte heller direkt säga på vilket sätt hans sätt att leda handbollssektionen inom Bollklubben-46 kommer att skilja sig från tidigare ordföranden. Björn Siggberg tror på handbollens framtid i Karis och är inte rädd för den fotbollsboom som för tillfället är stark i Västnyland.

- Jag anser att olika grenar inte ska tävla med varandra, vi bör samarbeta. Jag tror det finns utrymme här för alla grenar, säger han.

BK-handbollens ekonomiska läge är enligt Siggberg inte dåligt.

- Ekonomi är alltid en utmanande fråga. Vad jag vet finns det ett litet boägg i kassan, så vi startar inte helt från noll och det är bra.

Krissommaren 2014

Handbollssektionen hade en väldigt turbulent tid i somras då styrelsen meddelade att BK avstår från sin plats i ligan för säsongen 2014-2015. Beslutet ogillades av många och styrelsen fick massiv kritik.

En vecka senare kom beskedet att styrelsen hade ångrat sig och att BK:s herrar ska spela i ligan i alla fall. Bakom återtåget till FM-ligan fanns en stödtrupp med personer med ett förflutet i BK och mångsidiga kontakter.

Diskussion om artikeln