Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Årets coolaste låt på svenska!

Från 2014
Uppdaterad 04.05.2016 13:15.
Joy M’batha
Bild: Goldenbest

Gillar du svensk hiphop som Lilla Namo, Linda Pira, Maskinen och Timbuktu? I så fall får du inte missa nya stjärnskottet Joy och hennes pinfärska debutsingel ”Kattliv”. Och nej, jag hyllar inte den här för att jag är en kattmänniska och det hörs både miau och roar i låten, utan för att den är det coolaste jag hört på länge!

Låten har Joy M’batha skrivit tillsammans med Maskinen, vilket man hör ganska tydligt, men tidigare har hon också jobbat med artister som Timbuktu, Lorentz och Linda Pira. Joy säger att hon är inspirerad av Britney Spears – vilket inte är lika tydligt, medan hon älskar artister som Azelia Banks, Eminem och Die Antwoord – vilket hörs betydligt mer. Det var för övrigt Kanye Wests låt ”Monster” som väckte hennes kärlek till rap.

Svensk hiphop har levererat en massa guld i många många år och har definitivt fått en ny push framåt av de kvinnliga rappare som nu tagit plats på scenen, och gör det med stil! Så bra attityd! Så bra tryck! Så bra beat! ALLT! OCH JAG VILL HA MER!

Så ifall du saknade fredags-fiilis kan jag bara säga: varsågod, det var så lite så.

Musikchefen

Avicii kommer till Helsingfors

Ny låt av Avicii är här!

Nu är Tim Bergling, dvs Avicii tillbaka.

Spotify på en datorskärm

Sounds From Svenskfinland

Spotifylista med Finlandssvensk musik.

Det viktiga i att öppna alla dörrar

Musikchefen bloggar.

Den skitiga rockens återkomst?

Finland: "metallmusikens förlovade land".