Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Nordea stänger i Dalsbruk

Från 2014
Uppdaterad 24.10.2014 16:20.
Bild: YLE/Stella Brunberg

Nordea stänger sitt kontor i Dalsbruk. Verksamheten flyttar till Kimitokontoret från och med årsskiftet.

Vice-regionchef Miikka Salminen, Kimitokontorets chef Fredrik Lindblom och Pargaskontorets chef Tiina Lahtonen.
Bildtext Vice-regionchef Miikka Salminen, Kimitokontorets chef Fredrik Lindblom och Pargaskontorets chef Tiina Lahtonen.
Bild: Yle/Christa Mäkinen

De som jobbar på kontoret flyttar till bolagets andra kontor i Kimito och Salo. Nordea vill effektivera verksamheten och bli av med kontor där det endast jobbar en eller två personer. Eftersom efterfrågan på rådgivningstjänster ökar vill Nordea också koncentrera kunskapen bland personalen.

- Då är det så att en och två personers kontor som vi har i hela landet kommer att fusioneras med större helheter och därför blir det så att vi framöver sköter det här från ett kontor i Kimitoön, säger Miikka Salminen, vice-regionchef på Nordea.

Öppettiderna på Dalsbrukskontoret begränsas från november till årsskiftet. Kontoret kommer att hålla öppet två dagar i veckan med kontanttjänster på onsdagar och rådgivning på fredagar.

Samtidigt kommer Nordea att slopa sina kontanttjänster på kontoret i Kimito. Det här kommer att ske gradvis under våren. I praktiken betyder det här att man inte kan lyfta eller sätta in pengar på Kimitokontoret från och med nästa sommar. Under övergångstiden kan man sköta kontantärenden under onsdag förmiddagar.

- Det här har direkt att göra med att kundbeteendet har ändrat mycket under de senaste tio åren. Klart största delen av alla betalningar görs med kort och kontanter går att lyfta på Kimitoön i båda Otto-automaterna och i alla K-affärer, säger Kimitokontorets chef Fredrik Lindblom.

Nordeas kontanttjänster i Pargas läggs också ner vid årsskiftet. Kontorschef Tiina Lahtonen säger att responsen från kunderna varit bra.

- Jag måste säga att jag har varit positivt överraskad över hur de tagit det. Kundbeteendet med kontanter har ändrats så kraftigt under åren att även de äldsta kunderna har tagit det väldigt positivt. Visst där är några som tycker det är en tröskel att byta beteende till kort men många har sagt att de förstår varför vi gör den här ändringen och vill börja öva och prova med oss.

Det går fortsättningsvis att ta ut kontanter som normalt från automater. Nordea förhandlar med bolaget Automatia för att få insättningsautomater till Pargas och Kimito.

Artikeln är uppdaterad med mer information och kommentarer från Nordea 24.10.2014. kl.13.34.

Kassatjänsterna upphör vid Nordea i Pargas