Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Tyskalektion med Samu Haber

Från 2014
Uppdaterad 28.10.2014 16:06.
Programmet är inte längre tillgängligt

Snart ska Samu Haber från Sunrise Avenue ha en lång semester. Men innan det ger han dig en lektion i användbara uttryck på tyska.

Sunrise Avenue-sångaren Samu Haber är en upptagen man. Han har varit coach och domare i den senaste säsongen av Voice of Germany. Sunrise Avenue har nyligen släppt sitt första samlingsalbum. Skivan Fairytales - Best of innehåller låtar från åren 2006-2014 och albumet har klarat sig bra på listorna i Tyskland och Schweiz.

Semester i sikte

Snart ska Samu äntligen ha semester. Från och med tolfte december är han ledig i ett halvt år. Hans avsaknad på planer låter som en underbar plan.

- Min kalender är tom. Jag vet inte vad jag ska göra, kanske åka snowboard, ligga i solen, skriva en bok och spendera tid med familjen och mina vänner.

Han påpekar att han inte tänker göra musik. Han tänker helt enkelt göra det han känner för. Ishockey-matcher kommer han definitivt att gå på.

Samu är ett känt ansikte i många europeiska länder så vart tänker han åka för att få lite lugn och ro?

- Långt bort! Jag har funderat på att åka till Los Angeles eller Sidney.

Tyskalektion

Samu är ett riktigt språkgeni. Eftersom han har en finlandssvensk flickvän har han blivit bra på svenska. Han påpekar att svenskan på släktträffar brukar flyta bättre efter två öl. Snart är han en av oss!

Samu är rikskändis i Tyskland och är riktigt duktig på tyska. I videon ger han några exempel på uttryck på tyska som är användbara i de flesta situationer.