Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

"Tågförseningarna är en sorglig favorit i repris"

Från 2014
Uppdaterad 24.10.2014 13:25.
Carina Gräsbeck och Tetti Lundstén i studion.
Bildtext Carina Gräsbeck och "Tetti" Lundstén i studion.

Morgonparlamentet fredag den 24 oktober tog upp tågförseningar, älgjakt, främmande ubåtar, insamlingen Movember samt Åbo Strömmingsmarknad. Dagens parlamentarister var Åboborna Carina Gräsbäck och Sten-Erik "Tetti" Lundstén.

De senaste dagarnas strul med försenade, eller till och med helt uteblivna tåg, har skapat stor irritation hos resenärer på Kustbanan. Även Carina Gräsbäck hade tydliga åsikter i det här fallet.

- Normalt är jag en person som kan tycka synd om saker, men i det här fallet tycker jag inte alls synd om VR, säger hon och tillägger:

- Det här är en sorglig favorit i repris och jag kan säga att det inte är roligt att stå på Karis station att vänta på ett försenat tåg. Kanske om det är plus 20 grader ute, men inte om det är minusgrader eller om det regnar ute.

- Vi har ett samhälle som är väldigt tekniskt och så funkar inte en så enkel grej som att få ut bra och snabb information när det uppstår förseningar. Just den biten tror jag att många resenärer blir irriterade på.

"Ubåtsbilden var lite som flugsmuts på TV-skärmen"

Sten-Erik "Tetti" Lundsten, som är fotograf till vardags, säger så här om den svenska Försvarsmaktens "underrättelseinhämtning" i Stockholms skärgård som utgick från en bild från allmänheten.

- Bilden som visades upp på presskonferensen var lite som flugsmuts på TV-skärmen. Därför skulle det vara jätteroligt att se originalbilden, alltså för att få en bättre bild av vad som skulle kunna finnas där.

- Men om det nu har funnits någonting främmande där tror jag att de har sjappat för länge sen. De var nog bara och kollade hurdan beredskap det finns i Sverige.